Előfizetői tartalom

Nem dőlhetünk még hátra, rázós lehet a nyár a tőzsdéken - Mit érdemes most venni?

Portfolio
Hatalmas szárnyaláson vannak túl a részvénypiacok a márciusi mélypontok óta, de a Saxo Bank elemzői szerint még mindig tart a medve piac. A gazdaság és a tőzsdei hangulat törékeny és nagy volatilitást hozhat a nyár, ahogy a gyorsjelelentési szezonban fény derül arra, hogy valójában mekkora károkat okozott a koronavírus a vállalatoknak. A jelenlegi környezetben a Saxo Bank stratégái azt javasolják, hogy érdemes az európai részvényeket felülsúlyozni az amerikai piaccal szemben, valamint jó befektetési sztorit látnak a zöld transzformációban és a robotikában, de az arany is jó vétel lehet véleményük szerint.

2020 második negyedéve a gazdaságok újjászületéséről szólt az állami kapitalizmus talaján, amit a támogató monetáris politika és intézmények finanszíroztak, miközben válságot menedzseltek. Mindent feltettek arra, hogy harcoljanak az 1930 óta nem látott mértékű gazdasági visszaesés ellen, amit olyan szintű spekuláció kísért, amire a 2000-es évek eleje, sőt, talán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái