Vezeték
Üzlet

Az Audax Renovables megvásárolja az E.ON Energiakereskedelmi Kft-t

Portfolio
Az Audax Renovables megvásárolja az E.ON Energiakereskedelmi Kft. 100 százalékát, a cég megközelítőleg 25 százalékos részesedéssel rendelkezik a villamosenergia-kiskereskedelemben, a hazai kis- és középvállalkozások, önkormányzati, valamint számos nagyvállalati ügyfele által.

Az Audax Renovables energiacsoport, amelynek tevékenysége magában foglalja a 100 százalékban megújuló villamosenergia kiskereskedelmet és előállítást, szerződést írt alá az E.ON Energiakereskedelmi Kft. törzstőkéjének, a magyar villamosenergia-kereskedőcég 100 százalékénak megvásárlására. Az eladó az E.ON Hungária Zrt., a német E.ON leányvállalata, amely egyebek mellett a frankfurti tőzsdén jegyzett társaság.

Az Audax Renovables várakozásai szerint megközelítőleg 25 százalékos részesedésre tesz szert a magyar villamosenergia-kiskereskedelemben, és nagyjából nyolcvanezer ügyféllel növeli a társaság ügyfél-portfolióját. Mindez az általuk szolgáltatott energiamennyiséget akár további 6TWh/évvel növeli meg. Az Audax Renovables ezért a kis- és középvállalkozások, önkormányzati, valamint számos nagyvállalati ügyfél kiszolgálása által a piac egyik kiemelt szereplővé válik Magyarországon, ami jelentős előrelépést jelent a cég földrajzi diverzifikációjában.

A tranzakció bizonyos feltételekhez kötött, és még nem kapta meg a szükséges jóváhagyást a megfelelő európai-, és magyar szabályozói testületektől. A tranzakció zárására várhatóan az idei év harmadik és negyedik negyedéve között kerülhet sor.

Az Audax csoport továbbra is követi a 2022-es céljainak elérését, amely többek között magában foglalja az ügyfélportfólió 305 000-ről 500 000-re történő növelését. A társaság várakozásai szerint 1,5 milliárd eurós bevételt, és 100 millió eurót meghaladó EBITDA-t tervez elérni, a tőkeáttételének csökkentése mellett.

A társaság az Audax Renovables és anyavállalata, az Audax Energía egyesülésének eredményeként jött létre, a céget a spanyol tőzsdén jegyzik, a vállalat részvényei 2020. március 23-án kerültek be az IBEX Small Cap indexbe.

Az Audax Renovables ma 3,7 százalékkal került feljebb, a társaság részvényárfolyama idén 19,7 százalékot esett.

Címlapkép forrása: Getty Images

Frankfurti tőzsde
forint mnb épület sötét magyar jegybank
turizmus magyarorszag mentocsomag hitelprogram200804
diageo
António Guterres
bróker
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde