Előfizetői tartalom

Jöhet a Tesla következő nagy dobása!

Az elmúlt egy évben hatszorosára emelkedett a Tesla értéke, a vállalat már 259 milliárd dollárt ér, több mint 12-szer akkora, mint az összes magyar tőzsdei cég, OTP-vel, Mollal, Richterrel együtt. Hamarosan a legnagyobb amerikai vállalatok részvényeit tömörítő S&P 500-ba is bekerülhet a Tesla, ehhez azonban még szükség lenne arra is, hogy egymást követő 4 negyedévben nyereséges legyen az autógyártó, erre eddig még nem volt példa. Az esélyek még soha sem voltak olyan jók, mint most, ha a Tesla 3 egymást követő nyereséges negyedévvel a háta mögött az idei második negyedévben is profitot mutat ki, akkor újabb akadály hárul el az indextagság elől, ami újabb vevőket hozhat, ami még feljebb emelheti a részvényárfolyamot. Ellenkező esetben csúnya esés jöhet, jó adag optimizmus van ugyanis beárazva a papírokba.

A Tesla 2020 egyik nagy tőzsdei sztárja, csak idén 233, az elmúlt egy évben pedig 498 százalékot emelkedett a Tesla árfolyama.

Az egy év alatt bekövetkezett hatszorozással a Tesla piaci értéke mostanra 259 milliárd dollárra emelkedett.

Jelenleg a Tesla a világ legnagyobb piaci értékű autógyártója, megelőzve a világ legnagyobb autógyártóit, a Toyotát és a Volkswagent is, a Tesla piaci kapitalizációja nagyobb, mint az összes európai autógyártóé összesen.

Miről szól még a cikk?

  • Az elmúlt egy évben hatszorosára emelkedett a Tesla árfolyama, a vállalat értéke magasabb, mint az európai autógyártóké összesen
  • Mérete alapján helye lenne a Teslának az S&P 500 indexben, de egy fontos kritériumnak még teljesülnie kell
  • Ha egymást követő négy negyedévben nyereséges a vállalat, elhárulhat egy akadály az indexbekerülés elől
  • Az indextagság miatt az S&P 500-at követő alapoknak Tesla-kitettséget kell vállalniuk, emiatt újabb vevők érkezhetnek
  • Amennyiben veszteséges a Tesla az idei második negyedévben, akkor nem kerül be az S&P 500-ba, ami eladási hullámot indíthat el

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés