Előfizetői tartalom

Jól vizsgázott a teszteken a hazai fejlesztésű lélegeztetőgép, kezdődhet a sorozatgyártás

Portfolio
A betegek kezelésében is sikeresnek bizonyult az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósított, szabadalmaztatás alatt álló lélegeztetőgép. A vizsgálatba bevont orvosszakértők álláspontja szerint a magyar fejlesztésű eszköz a beállított paramétereket pontosan és megbízhatóan teljesíti, a riasztási és betegbiztonsági funkciói pedig megfelelőek, így bevonhatóvá válik a lélegeztetésre szoruló betegek kezelésébe.

Kifejezetten az új koronavírus okozta légzési elégtelenség kezelésében is hatékony, nagyteljesítményű vírusszűrővel felszerelt lélegeztetőgépet fejlesztettek ki vállalati-egyetemi együttműködésben magyar szakemberek. A Femtonics Kft. és a Semmelweis Egyetem március végére készítette el az első működő prototípust.  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés