Continental Urban Taraxagum kerékpár gumi pitypangból
Üzlet

Pitypangból készít gumiabroncsot a Continental

Portfolio
Új részleget hoz létre a Continental a gumiabroncs üzletág fenntarthatósági tevékenységei számára: a cég a "Vision 2030” stratégiai program keretében az összes tevékenységét és projektjét ebben az egységben folytatja tovább, amelyet Claus Petschick irányít - tájékoztatta a Continental a Portfolio-t.

A közlemény szerint a  fenntartható és felelős gazdálkodás már évek óta szerves részét képezi a Continental vállalati stratégiájának.

A fenntarthatósági stratégia három fő témára összpontosít:

  • a klímaváltozás enyhítésére,
  • a tiszta mobilitásra,
  • és a fenntartható ellátási láncokra.

Annak érdekében, hogy a jövő gumiabroncsa még energiahatékonyabb és környezetkímélőbb legyen a gyártás, használat és újrahasznosíthatóság szempontjaiból egyaránt, a cég szisztematikus befektetésekkel segíti új technológiák, alternatív alapanyagok, valamint környezetvédelmi szempontból kompatibilis gyártási folyamatok kutatását és fejlesztését. Ide tartozik például a termékek élettartamának újrafutózással való meghosszabbítása.

További központi téma, hogy megszüntessék a természetes gumi kizárólag a trópusokról való behozatalát, ehelyett pedig elérjék, hogy a kaucsuk az abroncsgyárakhoz a lehető legközelebb kerüljön kinyerésre, annak érdekében, hogy csökkenjen a folyamatosan zajló erdőirtás és a hosszú szállítási útvonalak során generált CO2 kibocsátás.

A jövőben Continental hosszú távú Taraxagum projektje és a molekuláris biológiával és alkalmazott ökológiával foglalkozó Fraunhofer Intézet (IME) fogja szállítani

a pitypangból származó természetes gumit, melyből motorkerékpárok, személygépkocsik és haszongépjárművek számára hoznak létre gumiabroncsokat.

Az Urban Taraxagum kerékpárgumi a cég első sorozatgyártott abroncsa, amely pitypangból származó természetes gumi felhasználásával készül.

Címlapkép: Continental

Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
bmw
bét
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurt tőzsde