Tőzsde
Üzlet

Pluszban zártak a vezető amerikai indexek

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a pénteki kereskdés második felében, míg a tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítettek ma, a befektetők azonban jól fogadták a Gilead Sciences készítményével, a remdesivirrel kapcsolatos híreket. Végül 1% feletti pluszban zárt a Dow és az S&P is, a Nasdaq 0,66%-on fejezte be a napot. A magyar tőzsde eséssel zárta a pénteki kereskedést.

1% felett zártak a vezető amerikai indexek

A Dow Jones 1,44%-os pluszban, 26 075 ponton zárt péntek este, az utolsó órákban emelkedett az index. Az S&P 3 185 ponttal szintén épphogy 1% felett fejezte be a napot, 1,05%-on állt záráskor. A Nasdaq szintén pluszban zárt, 0,66%-al állt a nap végén (10 617 pont).

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

1% felett a Dow

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kitart a jó hangulat a tengerentúlon, a Dow Jones már 1,2%-os erősödéssel vezeti a mezőnyt.

Az S&P 500 a zárás előtt egy órával 0,8%-os, a Nasdaq 0,25%-os pluszban tartózkodik.

A Nasdaq is pluszba fordult

Kezd eluralkodni a jó hangulat az amerikai tőzsdéken, mostanra mindhárom részvényindex pozitív tartományban van, még a Nasdaq is kisebb erősödést mutat.

Már csak a Nasdaq van mínuszban

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Bár a piacnyitás körül még inkább felemásan teljesítettek az amerikai tőzsdék, mostanra a Dow magasabb fokozatba kapcsolt és már több mint 0,6%-os erősödést mutat. Emellett az S&P 500 is 0,3% körüli pluszban van.

A nagyobb indexek közül a Nasdaq van még mindig piros tartományban, az index árfolyama jelenleg 0,14%-kal van lejjebb a tegnapi záróértékéhez képest.

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a BUX

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 191 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, a Richter 0,4 százalékos erősödést követően 6 700 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került lejjebb és 381,5 forinton zárta a pénteki kereskedést. Az OTP 0,5 százalékos esés után 10 760 forinton zárt, míg a Mol 1,7 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 1834 forinton zárták a napot. A Rába pénteken 4,4 százalékos eséssel zárt, míg  a CIG Pannónia 8 százalékkal került feljebb.

Nem találják az irányt a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék a pénteki pianyitástól távolodva felemásan teljesítenek, a befektetők mindemellett kedvezően fogadták a Gilead Sciences által publikált biztató adatokat a koronavírus kezelésére kísérleti jelleggel alkalmazott antivirális készítményével kapcsolatban. A legfrissebb vizsgálatok azt mutatják, hogy a súlyos állapotú betegeknél 62 százalékkal csökkentette a remdesivir a halálozást a hagyományos kezeléshez képest. A Gilead Sciences részvényárfolyama 2,2 százalékkal került ma feljebb. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 stagnál, míg a Nasdaq 0,4 százalékkal került lejjebb.

Minimális eséssel indul a nap a tengerentúlon

Minimális emelkedéssel indult a pénteki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők kedvezően fogadták a Gilead Sciences ígéretes koronavírus-gyógyszerével, a remdesivirrel kapcsolatos híreket. A pénteki piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek lejjebb kerültek, a Nasdaq 0,4 százalékos esése mellett a Dow 0,2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,2 százalékot esett.

Eséssel indulhat a pénteki kereskedés Amerikában

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak péntek délután, miután a piaci szereplők kedvezően fogadták a vártnál kedvezőbb francia-, és az olasz májusi ipari termelési adatsorokat is. A DAX 0,5 százalékkal került feljebb, a CAC40 0,3 százalékot erősödött, míg a milánói tőzsde 0,7 százalékot emelkedett. A tengerentúli tőzsdéken mérsékelt eséssel indulhat a nap, a határidős Dow 0,7 százalékos esést-, míg a határidős S&P500 0,6 százalékos esést vetít előre a mai piacnyitásra.

Lefordult a BUX, a vezető európai tőzsdék eközben felfelé kapaszkodnak

Újabb 225 ezer koronavírus-fertőzöttet találtak egy nap leforgása alatt a világon, ennek jelentős hányada az Egyesült Államokhoz köthető, ahol rekordot döntött a napi esetszám. A járványügyi aggodalmak bár árnyékot vetettek a részvénypiacok a hangulatára, az irányadó európai részvényindexek a mai piacnyitás után látott eséseiket ledolgozták, a kontinens vezetői börzéi felfelé kapaszkodnak. A magyar tőzsde esik, bár a BUX a kereskedés második felére ráfordulva képes volt a korábbi mínuszok egy részét ledolgozni.

Egyre nagyobb az esés a magyar tőzsdén

A járványügyi aggodalmak bár óvatosságra intették a befektetőket, az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodik a délelőtt második felében, a CAC40 0,1 százalékos erősödése mellett a DAX 0,2 százalékkal került feljebb, az olasz tőzsde is erősödik, a milánói részvényindex 0,4 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde azonban még lejjebb került, a BUX 2,3 milliárd forintos forgalom és 586 pontos mínusz mellett 1,6 százalékot esett. A Magyar Telekom minimális erősödését leszámítva esnek a blue chipek, míg a hazai nagypapírok közül 2,2 százalékos esésével az OTP teljesít a leggyengébben.

Lefordult az OTP, esik a BUX

A pénteki piacnyitás után az európai tőzsdék többsége lejjebb került, bár a nyitás utáni mínuszok egy részét mostanra le tudták dolgozni a vezető részvényindexek, a DAX 0,2 százalékos esése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze immár előző napi záróértéke fölé kapaszkodott vissza. A hazai részvényindex lefordult, a BUX 1,2 milliárd forintos forgalom és 308 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a hazai nagypapírok közül a Mol és az OTP teljesít a leggyengébben, a bankrészvény 1,3 százalékkal került lejjebb.

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek a pénteki piacnyitás után, miután a hangulatra a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. A CAC40 0,5 százalékos esése mellett a DAX 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 0,3 százalékot esett.

Eséssel vágott neki a pénteki kereskedésnek a magyar tőzsde

Eséssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 157 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, a Magyar Telekom stagnál, a Richter 0,1 százalékkal került feljebb. A Mol 0,6 százalékos esése mellett az OTP 1 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Eséssel indulhat a pénteki kereskedés az európai tőzsdéken

  • Az amerikai részvényindexek lefordultak csütörtökön, a hangulatra a járványügyi félelmek vetettek árnyékot, miután a befektetők a több amerikai államban is növekvő koronavírus-esetszámok miatt az újabb korlátozó intézkedések lehetőségét latolgatták. A kereskedés második felére az indexek a napi mélypontjaikról felfelé mozdultak el. A zárás végül felemás lett, azonban a Nasdaq-nak sikerült új csúcson zárnia. A Dow végül 361 pontos mínusz mellett 1,4 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,6 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,5 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék pénteken, a befektetőket az Egyesült Államokban és a világ más részein is növekvő koronavírus-fertőzések száma miatt a gazdasági fellendülés esetleges romlása aggasztotta. A Nikkei 0,67 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,7 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,1 százalékot esett. Ázsia más részein is estek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri részvényindex 0,6 százalékkal került lejjebb.
  • Pénteken nem érkezik fontos hazai makroadat. Pénteken az EU gazdasági és pénzügyi Tanácsa (Ecofin) ülésezik, illetve az olasz ipari termelési adatokat is megismerjük.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 1,4 százalékos esést követően 39,04 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos esés után 1 799,7 dollárnál jár.
  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 353,6 forintot kell fizetni, míg egy dollár 313,69 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Jeenah Moon/Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Frankfurti tőzsde