Tőzsde
Üzlet

Pluszban zártak a vezető amerikai indexek

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a pénteki kereskdés második felében, míg a tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítettek ma, a befektetők azonban jól fogadták a Gilead Sciences készítményével, a remdesivirrel kapcsolatos híreket. Végül 1% feletti pluszban zárt a Dow és az S&P is, a Nasdaq 0,66%-on fejezte be a napot. A magyar tőzsde eséssel zárta a pénteki kereskedést.

1% felett zártak a vezető amerikai indexek

A Dow Jones 1,44%-os pluszban, 26 075 ponton zárt péntek este, az utolsó órákban emelkedett az index. Az S&P 3 185 ponttal szintén épphogy 1% felett fejezte be a napot, 1,05%-on állt záráskor. A Nasdaq szintén pluszban zárt, 0,66%-al állt a nap végén (10 617 pont).

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

1% felett a Dow

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kitart a jó hangulat a tengerentúlon, a Dow Jones már 1,2%-os erősödéssel vezeti a mezőnyt.

Az S&P 500 a zárás előtt egy órával 0,8%-os, a Nasdaq 0,25%-os pluszban tartózkodik.

A Nasdaq is pluszba fordult

Kezd eluralkodni a jó hangulat az amerikai tőzsdéken, mostanra mindhárom részvényindex pozitív tartományban van, még a Nasdaq is kisebb erősödést mutat.

Már csak a Nasdaq van mínuszban

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Bár a piacnyitás körül még inkább felemásan teljesítettek az amerikai tőzsdék, mostanra a Dow magasabb fokozatba kapcsolt és már több mint 0,6%-os erősödést mutat. Emellett az S&P 500 is 0,3% körüli pluszban van.

A nagyobb indexek közül a Nasdaq van még mindig piros tartományban, az index árfolyama jelenleg 0,14%-kal van lejjebb a tegnapi záróértékéhez képest.

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a BUX

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 191 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, a Richter 0,4 százalékos erősödést követően 6 700 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került lejjebb és 381,5 forinton zárta a pénteki kereskedést. Az OTP 0,5 százalékos esés után 10 760 forinton zárt, míg a Mol 1,7 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 1834 forinton zárták a napot. A Rába pénteken 4,4 százalékos eséssel zárt, míg  a CIG Pannónia 8 százalékkal került feljebb.

Nem találják az irányt a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék a pénteki pianyitástól távolodva felemásan teljesítenek, a befektetők mindemellett kedvezően fogadták a Gilead Sciences által publikált biztató adatokat a koronavírus kezelésére kísérleti jelleggel alkalmazott antivirális készítményével kapcsolatban. A legfrissebb vizsgálatok azt mutatják, hogy a súlyos állapotú betegeknél 62 százalékkal csökkentette a remdesivir a halálozást a hagyományos kezeléshez képest. A Gilead Sciences részvényárfolyama 2,2 százalékkal került ma feljebb. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 stagnál, míg a Nasdaq 0,4 százalékkal került lejjebb.

Minimális eséssel indul a nap a tengerentúlon

Minimális emelkedéssel indult a pénteki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők kedvezően fogadták a Gilead Sciences ígéretes koronavírus-gyógyszerével, a remdesivirrel kapcsolatos híreket. A pénteki piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek lejjebb kerültek, a Nasdaq 0,4 százalékos esése mellett a Dow 0,2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,2 százalékot esett.

Eséssel indulhat a pénteki kereskedés Amerikában

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak péntek délután, miután a piaci szereplők kedvezően fogadták a vártnál kedvezőbb francia-, és az olasz májusi ipari termelési adatsorokat is. A DAX 0,5 százalékkal került feljebb, a CAC40 0,3 százalékot erősödött, míg a milánói tőzsde 0,7 százalékot emelkedett. A tengerentúli tőzsdéken mérsékelt eséssel indulhat a nap, a határidős Dow 0,7 százalékos esést-, míg a határidős S&P500 0,6 százalékos esést vetít előre a mai piacnyitásra.

Lefordult a BUX, a vezető európai tőzsdék eközben felfelé kapaszkodnak

Újabb 225 ezer koronavírus-fertőzöttet találtak egy nap leforgása alatt a világon, ennek jelentős hányada az Egyesült Államokhoz köthető, ahol rekordot döntött a napi esetszám. A járványügyi aggodalmak bár árnyékot vetettek a részvénypiacok a hangulatára, az irányadó európai részvényindexek a mai piacnyitás után látott eséseiket ledolgozták, a kontinens vezetői börzéi felfelé kapaszkodnak. A magyar tőzsde esik, bár a BUX a kereskedés második felére ráfordulva képes volt a korábbi mínuszok egy részét ledolgozni.

Egyre nagyobb az esés a magyar tőzsdén

A járványügyi aggodalmak bár óvatosságra intették a befektetőket, az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodik a délelőtt második felében, a CAC40 0,1 százalékos erősödése mellett a DAX 0,2 százalékkal került feljebb, az olasz tőzsde is erősödik, a milánói részvényindex 0,4 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde azonban még lejjebb került, a BUX 2,3 milliárd forintos forgalom és 586 pontos mínusz mellett 1,6 százalékot esett. A Magyar Telekom minimális erősödését leszámítva esnek a blue chipek, míg a hazai nagypapírok közül 2,2 százalékos esésével az OTP teljesít a leggyengébben.

Lefordult az OTP, esik a BUX

A pénteki piacnyitás után az európai tőzsdék többsége lejjebb került, bár a nyitás utáni mínuszok egy részét mostanra le tudták dolgozni a vezető részvényindexek, a DAX 0,2 százalékos esése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze immár előző napi záróértéke fölé kapaszkodott vissza. A hazai részvényindex lefordult, a BUX 1,2 milliárd forintos forgalom és 308 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a hazai nagypapírok közül a Mol és az OTP teljesít a leggyengébben, a bankrészvény 1,3 százalékkal került lejjebb.

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek a pénteki piacnyitás után, miután a hangulatra a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. A CAC40 0,5 százalékos esése mellett a DAX 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 0,3 százalékot esett.

Eséssel vágott neki a pénteki kereskedésnek a magyar tőzsde

Eséssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 157 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, a Magyar Telekom stagnál, a Richter 0,1 százalékkal került feljebb. A Mol 0,6 százalékos esése mellett az OTP 1 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Eséssel indulhat a pénteki kereskedés az európai tőzsdéken

  • Az amerikai részvényindexek lefordultak csütörtökön, a hangulatra a járványügyi félelmek vetettek árnyékot, miután a befektetők a több amerikai államban is növekvő koronavírus-esetszámok miatt az újabb korlátozó intézkedések lehetőségét latolgatták. A kereskedés második felére az indexek a napi mélypontjaikról felfelé mozdultak el. A zárás végül felemás lett, azonban a Nasdaq-nak sikerült új csúcson zárnia. A Dow végül 361 pontos mínusz mellett 1,4 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,6 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,5 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék pénteken, a befektetőket az Egyesült Államokban és a világ más részein is növekvő koronavírus-fertőzések száma miatt a gazdasági fellendülés esetleges romlása aggasztotta. A Nikkei 0,67 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,7 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,1 százalékot esett. Ázsia más részein is estek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri részvényindex 0,6 százalékkal került lejjebb.
  • Pénteken nem érkezik fontos hazai makroadat. Pénteken az EU gazdasági és pénzügyi Tanácsa (Ecofin) ülésezik, illetve az olasz ipari termelési adatokat is megismerjük.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 1,4 százalékos esést követően 39,04 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos esés után 1 799,7 dollárnál jár.
  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 353,6 forintot kell fizetni, míg egy dollár 313,69 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Jeenah Moon/Getty Images

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
bull