gilead_remdesivir_koronavirus
Üzlet

Újabb biztató adatok: csökkenti a halálozást a koronavírusos betegeknél a Gilead gyógyszere

Portfolio
Biztató adatokat publikált a Gilead Sciences a koronavírus kezelésére kísérleti jelleggel alkalmazott antivirális készítményével kapcsolatban. A legfrissebb vizsgálatok azt mutatják, hogy a súlyos állapotú betegeknél 62 százalékkal csökkentette a remdesivir a halálozást a hagyományos kezeléshez képest.

A Gilead állítása szerint a remdesivir-kezelés nem csak a halálozást csökkentette, de szignifikáns javulást is eredményezett a betegek állapotában. Az adatokat egy mai, virtuális egészségügyi konferencián ismertették. 

Az amerikai vállalat 312 páciens adatait vizsgálta a hármas fázisú tesztek során, ezeket 818 beteg adataival vetették össze, akiknél hasonló lefolyású és súlyosságú volt a betegség és csak „hagyományos” kezelést kaptak.

  • A remdesivirrel kezelt betegeknél 7,6 százalékos volt a halálozási arány, míg a hagyományos kezelésben részesítetteknél 12,5 százalék.
  • A Gilead gyógyszerével kezeltek 74,4 százaléka felgyógyult 14 napon belül, szemben az 59 százalékos aránnyal a hagyományos módon kezelt betegekével.

Bár ezek nem kontrollált és randomizált tesztek, a vizsgálat arra jó volt, hogy a való életben teszteljék a készítményt, ami segíthet megérteni a vírust is - közölte a cég.

Ez nem az első eset, hogy kedvező eredményekről számoltak be a remdesivir alkalmazásával kapcsolatban. Az amerikai járványügyi hatóság (NIAID) áprilisban közölte, hogy a remdesivirrel kezelt pácienseknél átlagosan 11 nap volt a felépülési idő, ami 4 nappal gyorsabb, mint azoknál, akik nem kaptak a gyógyszerből. Ugyanakkor a halálozást illetően szignifikáns különbséget nem véltek felfedezni.

Jelenleg nincs hivatalosan engedélyezett hatásos gyógyszer a koronavírus ellen, de a remdesivir különleges jóváhagyást kapott a hatóságoktól a koronavírusos betegek kezelésére, azt remélve, hogy hatásos lehet a koronavírus ellen.

A Gilead árfolyama közel 2 százalékot emelkedett a mai kereskedésben.

(CNBC)

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
repulo_legitarsasag_repter_kifutopalya
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde