USA
Üzlet

Koronavírus: bajban az amerikai gazdaság, veszélyben a kilábalás

Portfolio
A Barclays a gazdasági adatok elemzése alapján arra jutott, hogy többek között az utazási aktivitás és az étteremlátogatás is lassulást mutat, miközben a koronavírus-esetszámok több esetben is növekednek, és mindez széles körben negatív hatást gyakorol a gazdaságra.

A növekvő koronavírus-esetszámok a jelenlegi gazdasági aktivitás lassulása mellett a jövőbeli terveknél is megjelennek az olyan valós idejű adatok követése során, mint az álláshirdetések, a nyaralások vagy az éttermi vacsorák. Az éttermek forgalma az amerikai államok újranyitását követő gyors emelkedést követően stagnált, a munkáltatók úgy tűnt, csökkentették az új alkalmazottak felvételét, míg az emberek egy része saját bevallása szerint a nyáron otthon marad, és ha utazásra is kerül a sor, inkább autóval mennek majd, mintsem repülővel.

A Barclays stratégája szerint a járványhelyzet állapota továbbra is befolyásolja a gazdasági kimeneteket, a gazdasági károk széleskörűek, függetlenül attól, hogy az esetek hol koncentrálódnak. Az esetszámok emelkedésének nagyobb része négy államban, Arizonában, Kaliforniában, Floridában és Texasban ment végbe. A növekvő esetszámokról szóló napi beszámolók nyomán -függetlenül attól, hogy azok hol koncentrálódtak-, az államok a gazdaságaik újranyitásával kapcsolatos intézkedéseket latolgatták, a különösen rosszul érintett vendéglátóipar ismét korlátozásokkal néz szembe, és a nagy összejövetelek továbbra is korlátozva vannak.

A Barclays által követett adatok alapján az utak forgalma lassabban áll helyre Amerikában, a világ más részeihez képest, miután a lakosság lassabban tér vissza a korábban megszokott tevékenységeihez. A bankház szerint a gazdasági aktivitás stagnálása az esetszámok növekedésével kombinálva felveti annak a lehetőségét, hogy az országos járványhelyzet fokozódhat és a jövőbeli gazdasági aktivitás visszaeshet.

Egy friss felmérés szerint ezernyolcszáz válaszadójának 60 százaléka tervez otthon maradni az idei nyáron, szemben a májusi felmérés 52 százalékos arányával, míg a lehetséges utazók 75 százaléka menne autóval, szemben a májusi 60 százalékkal. A felmérés összességében tükrözi a külső helyszínen végzett tevékenységgel és munkahelyekre való visszatéréssel kapcsolatos, növekvő félelmeket.

A válaszadók szerint a munkahelyek 60 százaléka újranyitott, szemben a májusi 33 százalékos aránnyal. Azonban 17 százalékuk gondolja úgy, hogy 2021-ig otthonról dolgozik, és 24 százalékuk nem gondolta, hogy visszatér a munkahelyére az előrelátható jövőben.

(CNBC)

Címlapkép forrás: Johnny Louis/Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde