newyork stock exchange
Üzlet

Elromlott a végére a hangulat Amerikában

Portfolio
Emelkedtek az európai tőzsdék hétfőn, a magyar tőzsde viszont lefordult és végül és eséssel zárt a BUX. Az amerikai tőzsdéken erősödést láttunk jó darabig, miután pozitív hírek érkeztek a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus vakcinákról, amelyet kedvezően fogadtak a befektetők. A kereskedés végére azonban elromlott a hangulat.

Kifulladt a technológiai papírok ralija

Újabb és újabb csúcsokat döntögetett az utóbbi időben a Nasdaq, a hétfői kereskedést azonban a Facebook, az Amazon, a Netflix, az Alphabet és a Microsoft is legalább 0,5%-os eséssel zárta, vélhetően a Kaliforniában bejelentett korlátozások sem tettek jót a hangulatnak (lásd alább). A Nasdaq végül 2,1%-ot esett hétfőn, és a rossz nap végi hangulat a másik két vezető részényindexre is átgyűrűzött: az S&P 500 0,94%-os eséssel, a Dow pedig minimális, 0,04%-os emelkedéssel zárta csak a napot, pedig utóbbi 2% feletti pluszban is járt hétfőn.

 

Elszabadult a koronavírus Kaliforniában, ezért bezárják az éttermeket, bárokat, mozikat és múzeumoka

Miután 8358 új koronavírus-fertőzést regisztráltak vasárnap az USA Kalifornia államában, Gavin Newsom kormányzó hétfőn elrendelte egy sor nyilvános beltéri szolgáltatóhely, többek között az éttermek, bárok, mozik és múzeumok bezárását az állam teljes területén – adta hírül a CNBC.

Tovább a cikkhez

A második világháború óta nem szaladt bele ekkora költségvetési hiányba Amerika

864 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal zárta június hónapot az amerikai szövetségi állam, ami nagyobb a teljes tavalyi éves hiánynál – írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Megállíthatatlanul száguld a Tesla

Két hét alatt közel 60%-ot emelkedett a Tesla árfolyama annak köszönhetően, hogy a befektetők a gyorsjelentési szezonban nyereségre számítanak, és azt várják, hogy az elektromosautó-gyártó csatlakozik az S&P 500 indexhez.

Tovább a cikkhez

Nagy lendületben a Dow

A legnagyobb amerikai cégek részvényeit veszik a befektetők igazán a gyorsjelentési szezon kezdetén, ennek köszönhetően a Dow egyenesen szárnyal: immár 2,1%-kal van magasabban előző záróértékéhez képest. Az S&P 500 1,4%-os, a Nasdaq 1,3%-os pluszt mutat, a technológiai részvények ezúttal aluljteljesítenek. Különösen jól teljesít ma a Unitedhealth Group részvénye (+12%), a cég egy új, cukorbetegek számára kifejlesztett terápiát mutatott ma be, illetve például a gyorsjelentését a napokban közzétevő Goldman Sachs is szépen hasít a maga több mint 3%-os emelkedésével.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 1,8 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került feljebb, a Mol 2,2 százalékot gyengült, a Richter pedig 3,3 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a CIG Pannónia teljesített, melynek árfolyama 10,5 százalékkal került feljebb, a leggyengébben pedig a Richter teljesített ma.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,9 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,8 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 1,1 százalékot erősödött, amellyel napon belül új csúcsra emelkedett az index. A befektetők kedvezően fogadták, hogy a PepsiCo pozitív hangvételben indította a héten beinduló második negyedéves gyorsjelentési szezont, miután a cég számai több soron felülmúlták az elemzői várakozásokat. Emellett a hangulat további javulásához vezetett, hogy két kísérleti koronavírus-vakcina kapott engedélyt az amerikai felügyelettől a gyorsított jóváhagyatási eljárásban való részvételre. A vakcinákat a német BioNTech és az amerikai Pfizer közösen fejleszti. A Pfizer árfolyama 3,1 százalékkal került feljebb, míg a BioNTech 9,2 százalékot ralizott.

Itt az idei év eddigi legnagyobb amerikai akvizíciója

A félvezetőgyártó Analog Devices bejelentette az Egyesült Államok iden látott eddigi legnagyobb akvizíciós ügyletét hétfőn, miután a cég felvásárolná az iparági versenytárs Maxim Integrated Products vállalatot hozzávetőlegesen 21 milliárd dollárért. A tranzakció azt a cél szolgálná, hogy az Analog Devices kiterjessze a piaci részesedését az autóiparban és az 5G chipgyártásban.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, határidős indexek állása alapján a Dow 0,9 százalékos emelkedése mellett, az S&P 5000 0,8 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 1 százalékot erősödhet. A befektetők figyelme a héten induló gyorsjelentési szezonra szegeződik, mely során kiemelt figyelmet kapnak a cégek menedzsmentjeinek jövővel kapcsolatos várakozásai, hiszen az előző negyedévben nagyon sok cég nem adott előrejelzést a jövőre nézve. A hangulat javulásához az is hozzájárult, hogy a Pfizer és a BioNTech arról számolt be, hogy két koronavírus vakcinajelöltjük az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet által gyorsított eljárási státuszba (Fast Track) került. 

Több soron verte az elemzői várakozásokat a PepsiCo

Közzétette második negyedéves számai a PepsiCo, a cég árbevétele az elemzők által várt 15,38 milliárd euróhoz képest 15,95 milliárd euró volt, amely 3,1 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A cég italainak értékesítése visszaesett, azonban növekedést tapasztaltak az élelmiszer eladásokban. A társaság adózott eredménye a tavalyi 2,04 milliárd dollárról 19,1 százalékkal 1,65 milliárd dollárra csökkent, a tisztított EPS pedig 1,32 dollár volt, ami szintén kedvezőbb volt, mint az elemzők által várt 1,25 dollár.

A PepsiCo árfolyama 1,8 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben.

Gigantikus akvizícióra készül az Analog Devices

Az amerikai félvezetőgyártó Analog Devices bejelentette, hogy 21 milliárd dollárért felvásárolná az iparági versenytárs Maxim Integrated Products-t. Az üzlet feltételei szerint a Maxim részvényesei 0,63 Analog Devices részvényt kapnának minden, általuk a tranzakció zárásakor tartott Maxim törzsrészvény után. A Maxim árfolyama 17 százalékot emelkedett az előkereskedésben, így 75 dollárnál nyithat majd.

Felfelé kapaszkodnak az európai börzék

Az Egyesült Államokban és a világ más részein is emelkedő koronavírus-fertőzések ellenére is jó hangulatban indult a hétfői kereskedés Európában, a kontinens börzéi a délelőtt második felében továbbra is emelkedtek. A tengerentúlon hamarosan útjára induló gyorsjelentési szezon mellett a befektetők a vállalati hírekre figyeltek, a finn szelepgyártó, a Neles papírjai 36,9 százalékkal került feljebb, miután a svéd ipari csoport, az Alfa Laval 1,73 milliárd eurós felvásárlási ajánlatot tett a cégre. A DAX 0,9 százalékos emelkedése mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a magyar tőzsde alulteljesítő ma délelőtt.

A héten lazíthat a olajkitermelés csökkentésén az OPEC

Lejjebb került az olaj árfolyama a hétfői kereskedésben, miután a várakozások szerint a héten esedékes OPEC ülésen lazíthatnak a korábban bevezetett kitermelés csökkentési intézkedéseken, amely az olajárak elmúlt időszakban látott emelkedését indikálta.

Tovább a cikkhez

Esik a Mol, lefordult a magyar tőzsde

Az európai tőzsdék továbbra is emelkednek, a hazai részvényindex azonban lefordult ma délelőtt, a BUX 274 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes mérsékelt erősödésre. Az OTP 0,8 százalékos esése mellett a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a hazai nagypapírok közül 2,1 százalékos esésével a Mol teljesít a leggyengébben.

Felpattant az OTP, emelkedik a BUX

A hétfői piacnyitástól távolodva emelkednek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire vártak, a részvénypiaci hangulat annak ellenére is kedvező maradt, hogy az Egyesült Államokban tovább emelkedett a koronavírus-fertőzések száma. A magyar tőzsde felfelé kapaszkodik, a BUX 183 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Mol kivételével erősödnek, a hazai nagypapírok közül 1,1 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban.

Erősödnek az európai tőzsdék a hétfői piacnyitás után

Felpattantak az irányadó európai részvényindexek a hétfői piacnyitás után, a részvénypiacokon a járványügyi aggodalmak ellenére is pozitív a hangulat, a CAC40 0,9 százalékos emelkedése mellett a DAX 1,2 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 1 százalékot erősödött.

Emelkedéssel indul a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indul a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 122 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom stagnál, a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,6 százalékot emelkedett, míg a Mol 0,1 százalékkal került feljebb.  

Több száz embert rúghat ki a Credit Suisse, nagy átalakításokat terveznek

Egy svájci lap értesülése szerint a Credit Suisse több száz dolgozójának mondhat fel, hogy a költségcsökkentéssel elérhesse profitcélját – számol be a hírről a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a hét az európai tőzsdéken Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A pénteki piacnyitás utáni átmeneti bizonytalanság után emelkedtek a tengerentúli tőzsdék, a Gilead Sciences biztató adatokat publikált a koronavírus kezelésére kísérleti jelleggel alkalmazott antivirális készítményével kapcsolatban, amit jól fogadtak a befektetők. Az erősödés egészen a nap végéig kitartott, míg a Nasdaq Composite ismét új történelmi csúcson zárt. A Dow végül 369 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,7 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában emelkedtek a tőzsdék hétfőn, a Nikkei 2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,2 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 1,5 százalékot emelkedett. Ázsia más részein a felemásan teljesítettek a tőzsdék, dél-koreai Kospi 1,6 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 0,3 százalékkal került lejjebb.
  • Hétfőn az MNB devizaswap-tenderére figyelnek a befektetők, hétfőn mindemellett a brit jegybank elnöke tart sajtótájékoztatót, ahol elhangozhat egy két fontos üzenet.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 1 százalékos esést követően 40,2 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,3 százalékos emelkedés után 1 805,44 dollárnál jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 352,82 forintot kell fizetni, míg egy dollár 311,34 forintba kerül.

Hétfőn teszi közzé gyorsjelentését a PepsiCo.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

Jön a jelentési szezon: 2008 óta nem látott visszaesésről számolhatnak be az amerikai vállalatok

Megkezdődik a héten a második negyedéves gyorsjelentési szezon, többek között amerikai nagybankok publikálják a héten a számaikat. Az április-júniusi időszak volt az első negyedév, amit teljes mértékben lefedett a koronavírus-járvány és az elemzők várakozásai szerint az elmúlt évek leggyengébb negyedéve lehetett a vállalati profitok tekintetében.

Tovább a cikkhez
bullbear
feher haz washington donald trump koronavirus
usa capitolium koronavirus
koronavírus maszk ruha
ciprus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
bullbear