FONTOS Nagy meglepetés a magyar inflációban!
newyork stock exchange
Üzlet

Elromlott a végére a hangulat Amerikában

Portfolio
Emelkedtek az európai tőzsdék hétfőn, a magyar tőzsde viszont lefordult és végül és eséssel zárt a BUX. Az amerikai tőzsdéken erősödést láttunk jó darabig, miután pozitív hírek érkeztek a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus vakcinákról, amelyet kedvezően fogadtak a befektetők. A kereskedés végére azonban elromlott a hangulat.

Kifulladt a technológiai papírok ralija

Újabb és újabb csúcsokat döntögetett az utóbbi időben a Nasdaq, a hétfői kereskedést azonban a Facebook, az Amazon, a Netflix, az Alphabet és a Microsoft is legalább 0,5%-os eséssel zárta, vélhetően a Kaliforniában bejelentett korlátozások sem tettek jót a hangulatnak (lásd alább). A Nasdaq végül 2,1%-ot esett hétfőn, és a rossz nap végi hangulat a másik két vezető részényindexre is átgyűrűzött: az S&P 500 0,94%-os eséssel, a Dow pedig minimális, 0,04%-os emelkedéssel zárta csak a napot, pedig utóbbi 2% feletti pluszban is járt hétfőn.

 

Elszabadult a koronavírus Kaliforniában, ezért bezárják az éttermeket, bárokat, mozikat és múzeumoka

Miután 8358 új koronavírus-fertőzést regisztráltak vasárnap az USA Kalifornia államában, Gavin Newsom kormányzó hétfőn elrendelte egy sor nyilvános beltéri szolgáltatóhely, többek között az éttermek, bárok, mozik és múzeumok bezárását az állam teljes területén – adta hírül a CNBC.

Tovább a cikkhez

A második világháború óta nem szaladt bele ekkora költségvetési hiányba Amerika

864 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal zárta június hónapot az amerikai szövetségi állam, ami nagyobb a teljes tavalyi éves hiánynál – írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Megállíthatatlanul száguld a Tesla

Két hét alatt közel 60%-ot emelkedett a Tesla árfolyama annak köszönhetően, hogy a befektetők a gyorsjelentési szezonban nyereségre számítanak, és azt várják, hogy az elektromosautó-gyártó csatlakozik az S&P 500 indexhez.

Tovább a cikkhez

Nagy lendületben a Dow

A legnagyobb amerikai cégek részvényeit veszik a befektetők igazán a gyorsjelentési szezon kezdetén, ennek köszönhetően a Dow egyenesen szárnyal: immár 2,1%-kal van magasabban előző záróértékéhez képest. Az S&P 500 1,4%-os, a Nasdaq 1,3%-os pluszt mutat, a technológiai részvények ezúttal aluljteljesítenek. Különösen jól teljesít ma a Unitedhealth Group részvénye (+12%), a cég egy új, cukorbetegek számára kifejlesztett terápiát mutatott ma be, illetve például a gyorsjelentését a napokban közzétevő Goldman Sachs is szépen hasít a maga több mint 3%-os emelkedésével.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 1,8 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került feljebb, a Mol 2,2 százalékot gyengült, a Richter pedig 3,3 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a CIG Pannónia teljesített, melynek árfolyama 10,5 százalékkal került feljebb, a leggyengébben pedig a Richter teljesített ma.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,9 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,8 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 1,1 százalékot erősödött, amellyel napon belül új csúcsra emelkedett az index. A befektetők kedvezően fogadták, hogy a PepsiCo pozitív hangvételben indította a héten beinduló második negyedéves gyorsjelentési szezont, miután a cég számai több soron felülmúlták az elemzői várakozásokat. Emellett a hangulat további javulásához vezetett, hogy két kísérleti koronavírus-vakcina kapott engedélyt az amerikai felügyelettől a gyorsított jóváhagyatási eljárásban való részvételre. A vakcinákat a német BioNTech és az amerikai Pfizer közösen fejleszti. A Pfizer árfolyama 3,1 százalékkal került feljebb, míg a BioNTech 9,2 százalékot ralizott.

Itt az idei év eddigi legnagyobb amerikai akvizíciója

A félvezetőgyártó Analog Devices bejelentette az Egyesült Államok iden látott eddigi legnagyobb akvizíciós ügyletét hétfőn, miután a cég felvásárolná az iparági versenytárs Maxim Integrated Products vállalatot hozzávetőlegesen 21 milliárd dollárért. A tranzakció azt a cél szolgálná, hogy az Analog Devices kiterjessze a piaci részesedését az autóiparban és az 5G chipgyártásban.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, határidős indexek állása alapján a Dow 0,9 százalékos emelkedése mellett, az S&P 5000 0,8 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 1 százalékot erősödhet. A befektetők figyelme a héten induló gyorsjelentési szezonra szegeződik, mely során kiemelt figyelmet kapnak a cégek menedzsmentjeinek jövővel kapcsolatos várakozásai, hiszen az előző negyedévben nagyon sok cég nem adott előrejelzést a jövőre nézve. A hangulat javulásához az is hozzájárult, hogy a Pfizer és a BioNTech arról számolt be, hogy két koronavírus vakcinajelöltjük az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet által gyorsított eljárási státuszba (Fast Track) került. 

Több soron verte az elemzői várakozásokat a PepsiCo

Közzétette második negyedéves számai a PepsiCo, a cég árbevétele az elemzők által várt 15,38 milliárd euróhoz képest 15,95 milliárd euró volt, amely 3,1 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A cég italainak értékesítése visszaesett, azonban növekedést tapasztaltak az élelmiszer eladásokban. A társaság adózott eredménye a tavalyi 2,04 milliárd dollárról 19,1 százalékkal 1,65 milliárd dollárra csökkent, a tisztított EPS pedig 1,32 dollár volt, ami szintén kedvezőbb volt, mint az elemzők által várt 1,25 dollár.

A PepsiCo árfolyama 1,8 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben.

Gigantikus akvizícióra készül az Analog Devices

Az amerikai félvezetőgyártó Analog Devices bejelentette, hogy 21 milliárd dollárért felvásárolná az iparági versenytárs Maxim Integrated Products-t. Az üzlet feltételei szerint a Maxim részvényesei 0,63 Analog Devices részvényt kapnának minden, általuk a tranzakció zárásakor tartott Maxim törzsrészvény után. A Maxim árfolyama 17 százalékot emelkedett az előkereskedésben, így 75 dollárnál nyithat majd.

Felfelé kapaszkodnak az európai börzék

Az Egyesült Államokban és a világ más részein is emelkedő koronavírus-fertőzések ellenére is jó hangulatban indult a hétfői kereskedés Európában, a kontinens börzéi a délelőtt második felében továbbra is emelkedtek. A tengerentúlon hamarosan útjára induló gyorsjelentési szezon mellett a befektetők a vállalati hírekre figyeltek, a finn szelepgyártó, a Neles papírjai 36,9 százalékkal került feljebb, miután a svéd ipari csoport, az Alfa Laval 1,73 milliárd eurós felvásárlási ajánlatot tett a cégre. A DAX 0,9 százalékos emelkedése mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a magyar tőzsde alulteljesítő ma délelőtt.

A héten lazíthat a olajkitermelés csökkentésén az OPEC

Lejjebb került az olaj árfolyama a hétfői kereskedésben, miután a várakozások szerint a héten esedékes OPEC ülésen lazíthatnak a korábban bevezetett kitermelés csökkentési intézkedéseken, amely az olajárak elmúlt időszakban látott emelkedését indikálta.

Tovább a cikkhez

Esik a Mol, lefordult a magyar tőzsde

Az európai tőzsdék továbbra is emelkednek, a hazai részvényindex azonban lefordult ma délelőtt, a BUX 274 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes mérsékelt erősödésre. Az OTP 0,8 százalékos esése mellett a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a hazai nagypapírok közül 2,1 százalékos esésével a Mol teljesít a leggyengébben.

Felpattant az OTP, emelkedik a BUX

A hétfői piacnyitástól távolodva emelkednek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire vártak, a részvénypiaci hangulat annak ellenére is kedvező maradt, hogy az Egyesült Államokban tovább emelkedett a koronavírus-fertőzések száma. A magyar tőzsde felfelé kapaszkodik, a BUX 183 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Mol kivételével erősödnek, a hazai nagypapírok közül 1,1 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban.

Erősödnek az európai tőzsdék a hétfői piacnyitás után

Felpattantak az irányadó európai részvényindexek a hétfői piacnyitás után, a részvénypiacokon a járványügyi aggodalmak ellenére is pozitív a hangulat, a CAC40 0,9 százalékos emelkedése mellett a DAX 1,2 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 1 százalékot erősödött.

Emelkedéssel indul a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indul a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 122 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom stagnál, a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,6 százalékot emelkedett, míg a Mol 0,1 százalékkal került feljebb.  

Több száz embert rúghat ki a Credit Suisse, nagy átalakításokat terveznek

Egy svájci lap értesülése szerint a Credit Suisse több száz dolgozójának mondhat fel, hogy a költségcsökkentéssel elérhesse profitcélját – számol be a hírről a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a hét az európai tőzsdéken Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A pénteki piacnyitás utáni átmeneti bizonytalanság után emelkedtek a tengerentúli tőzsdék, a Gilead Sciences biztató adatokat publikált a koronavírus kezelésére kísérleti jelleggel alkalmazott antivirális készítményével kapcsolatban, amit jól fogadtak a befektetők. Az erősödés egészen a nap végéig kitartott, míg a Nasdaq Composite ismét új történelmi csúcson zárt. A Dow végül 369 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,7 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában emelkedtek a tőzsdék hétfőn, a Nikkei 2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,2 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 1,5 százalékot emelkedett. Ázsia más részein a felemásan teljesítettek a tőzsdék, dél-koreai Kospi 1,6 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 0,3 százalékkal került lejjebb.
  • Hétfőn az MNB devizaswap-tenderére figyelnek a befektetők, hétfőn mindemellett a brit jegybank elnöke tart sajtótájékoztatót, ahol elhangozhat egy két fontos üzenet.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 1 százalékos esést követően 40,2 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,3 százalékos emelkedés után 1 805,44 dollárnál jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 352,82 forintot kell fizetni, míg egy dollár 311,34 forintba kerül.

Hétfőn teszi közzé gyorsjelentését a PepsiCo.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

Jön a jelentési szezon: 2008 óta nem látott visszaesésről számolhatnak be az amerikai vállalatok

Megkezdődik a héten a második negyedéves gyorsjelentési szezon, többek között amerikai nagybankok publikálják a héten a számaikat. Az április-júniusi időszak volt az első negyedév, amit teljes mértékben lefedett a koronavírus-járvány és az elemzők várakozásai szerint az elmúlt évek leggyengébb negyedéve lehetett a vállalati profitok tekintetében.

Tovább a cikkhez
Frankfurti tőzsde
cimlapkep
elelmiszerboltkisker1500shutter
koronaviruscoronavirus
nikola
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde