Üzlet

Fektess a tőzsdeindexbe! - online előadás

Portfolio
Sok történelmi mérföldkövet állítottak fel idén a tőzsdék, és számos elemzést olvasni arról, hogy mely részvényekbe lenne érdemes most befektetni, melyik iparág szereplőit pedig messziről elkerülni. Ráadásul óriási szakadék tátong a koronvírus okozta gazdasági helyzet, illetve a tőzsdék teljesítménye között is. Ilyenkor könnyű zsákutcába futni, pláne, hogy a márciusi mélypontokról jelentős emelkedést láthatunk, és nem tudjuk eldönteni, hogy most kimaradunk-e valamiből, vagy még nem késtünk le semmit. Ezt a döntési dillemát spórolhatjuk meg az indexekkel való kereskedéssel.

Sokak számára bonyolult, időigényes és feszültséggel teli döntési folyamatot eredményezhet, hogy a sok ezer tőzsdei részvény közül mely 3, 5, 10 vagy 20, stb. vállalat papírja kerüljön fel a célpontok listájára, nem is beszélve az időzítésről. Emellett sok-sok elemzést lehet olvasni különféle elemzőházak anyagaiban, mely részvények teljesíthetnek majd a legjobban a következő 6 vagy 12 hónapban. De ha csak mi magunk nem rendelkezünk egy jól bejáratott részvény kiválasztási rendszerrel, illetve a megfelelő stratégiával és kockázatkezeléssel, akkor sokszor szinte lutri, hogy épp mi alapján döntünk egy-egy instrumentum megvásárlása mellett.

Ugyanakkor ott vannak a vállalat specifikus kockázatok is, tudniillik negatív vagy pozitív hírek hatására akár nagyobb, réssel történő szakadásokat vagy emelkedéseket láthatunk egyik napról a másikra, amelyet nagyon nehéz lekezelni. Nem is beszélve a piachoz képesti alulteljesítésről, stb.

További információ és jelentkezés az online előadásra

Ezt a sok, egymásra épülő akadályozó tényezőt küszöböli ki az, hogy ha tőzsdeindexekkel kereskedünk inkább, vagy akár hosszabb távra fektetünk beléjük, hisz ilyenkor az indexben szereplő minden részvény ott lesz a portfóliónkban, és a különféle hatások szépen kisimulnak. Nem is beszélve arról, hogy akár negatív tőzsdei környezetre is könnyedén tudsz pozíciót felvenni, sőt, az esetek túlnyomó többségében az évesített átlagos hozam is magasabb lesz, mint ha ki-be ugrálnánk a különféle részvényekben (vagy ha csak simán befektetési alapba tennénk a pénzünk), eltalálva a lehetséges fordulópontokat.

Soron következő online webináriumunkon mind a rövidebb távú tőzsdeindex kereskedés, mind az indexekbe való befektetés terítékre kerül. Megismersz néhány olyan módszert, amellyel már képes leszel akár hosszú távú megtakarításaid útját egyengetni.

Időpont: 2020. július 14. 18:00

Helyszín: Mivel ez egy online webinárium, így a saját számítógépeden vagy akár az okostelefonodon is követheted az előadást.

További információ és jelentkezés az online előadásra

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde