Előfizetői tartalom

Itt az idei év eddigi legnagyobb amerikai akvizíciója

Portfolio
A félvezetőgyártó Analog Devices bejelentette az Egyesült Államok iden látott eddigi legnagyobb akvizíciós ügyletét hétfőn, miután a cég felvásárolná az iparági versenytárs Maxim Integrated Products vállalatot hozzávetőlegesen 21 milliárd dollárért. A tranzakció azt a cél szolgálná, hogy az Analog Devices kiterjessze a piaci részesedését az autóiparban és az 5G chipgyártásban.

Az ajánlat a Maximot részvényenként 78,43 dollárra értékeli, ami a pénteki záróárhoz képest 22 százalékos prémiumot jelent. Az tranzakció feltételei szerint a Maxim részvényesei 0,63 Analog Devices részvényt kapnak minden általuk birtokolt Maxim részvény után. Az egyesülés révén a két cég kombinált vállalati értéke 68 milliárd dollárra rúgna. A Reuters vasárnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés