maxim
Üzlet

Itt az idei év eddigi legnagyobb amerikai akvizíciója

Portfolio
A félvezetőgyártó Analog Devices bejelentette az Egyesült Államok iden látott eddigi legnagyobb akvizíciós ügyletét hétfőn, miután a cég felvásárolná az iparági versenytárs Maxim Integrated Products vállalatot hozzávetőlegesen 21 milliárd dollárért. A tranzakció azt a cél szolgálná, hogy az Analog Devices kiterjessze a piaci részesedését az autóiparban és az 5G chipgyártásban.

Az ajánlat a Maximot részvényenként 78,43 dollárra értékeli, ami a pénteki záróárhoz képest 22 százalékos prémiumot jelent. Az tranzakció feltételei szerint a Maxim részvényesei 0,63 Analog Devices részvényt kapnak minden általuk birtokolt Maxim részvény után.

Az egyesülés révén a két cég kombinált vállalati értéke 68 milliárd dollárra rúgna.

A Reuters vasárnap este számolt be róla, hogy az Analog Devices a Maxim akvirálásáról szóló tárgyalások előrehaladott szakaszában van. Az akvizíció a bevételek és a költségek szinergiahatásai miatt lehet eredményes, hiszen mindkét cég tevékenységének fókuszában az integrált áramkörök állnak.

Az Analog Devices szenzorokat, adat konvertereket, erősítőket és más jelfeldolgozó chipeket gyárt rendkívül széles körben, a szállítástól kezdve az egészségügyön át, a hangszereléshez szükséges eszközökön keresztül, a hordozható fogyasztói termékekig.

A Maxim pedig analóg chipeket tervez és gyárt, amelyeket autókban, energiaiparban, kommunikációban, egészségügyben, és kapcsolt eszközöknél használnak.

Az ügylet várhatóan a lezárást követő 18 hónap múlva jelenik meg a kombinált entitás tisztított eredményében, valamint a két cég 275 millió dollár költségmegtakarításra számít a második év végére. A Maxim két igazgatósági tagja is csatlakozik az Analog vezetéséhez, beleértve a Maxim vezérigazgatóját.

A Maxim árfolyama 17 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben, idén pedig 6,1 százalékot erősödött már a részvény.

Az Analog Devices árfolyama pedig  0,7 százalékot gyengült a nyitás előtt, míg idén 6,1 százalékos pluszban van.

(Reuters)

Címlapkép: Brent Lewin/Bloomberg via Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde