nyse tőzsde usa részvény
Üzlet

Jön a jelentési szezon: 2008 óta nem látott visszaesésről számolhatnak be az amerikai vállalatok

Portfolio
Megkezdődik a héten a második negyedéves gyorsjelentési szezon, többek között amerikai nagybankok publikálják a héten a számaikat. Az április-júniusi időszak volt az első negyedév, amit teljes mértékben lefedett a koronavírus-járvány és az elemzők várakozásai szerint az elmúlt évek leggyengébb negyedéve lehetett a vállalati profitok tekintetében.

Beindul a második negyedéves jelentési szezon a héten, főként a pénzügyi szektorra lesz érdemes figyelni, ugyanis olyan nagyágyúk jelentenek a következő napokban, mint a JP Morgan (kedd), Goldman Sachs (szerda), Morgan Stanley (csütörtök).

Az amerikai nagybankokon kívül a fontosabb heti negyedéves gyorsjelentések között említhető a PepsiCo, az üdítőital-gyártó ma, a piacok nyitása előtt teszi közzé második negyedéves számait. A légitársaságok közül a Delta jelent kedden, csütörtökön pedig a Netflix és a Johnson & Johnson számait ismerhetik meg a befektetők.

Az elemzői várakozások szerint az Egyesült Államokban a vállalati profitok 44 százalékkal zuhanhattak az időszakban az előző év azonos negyedévéhez képest, ez a leggyengébb teljesítmény lehet 2008 negyedik negyedéve óta, amikor is 67 százalékkal csökkent az S&P 500 indexben szereplő vállalatok nyeresége.

Számos vállalat a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságra hivatkozva nem adott előrejelzéseket az elmúlt hónapokban, így lehetnek meglepetések. De a lezárt negyedév számai mellett az is fontos üzeneteket közvetít majd, hogy milyen kilátásokat fogalmaz meg a menedzsment.  

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde