bét
Üzlet

Új ingatlancég a magyar tőzsdén - Hamarosan SZIT lehet

Portfolio
A hétfői ünnepélyes csengetés keretén belül új belépőt köszöntött a Budapesti Értéktőzsde: a SunDell Estate ingatlanbefektetési társaság törzsrészvényei a Standard kategóriába kerültek bevezetésre. A tőzsdével a vállalat fő célja, a tavalyi év elején kezdeményezett szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulás folyamatának lezárása is megvalósulhat - derül ki a BÉT közleményéből.

A Budapesti Értéktőzsde hétfőn tartotta meg a SunDell Estate részvényeinek tőzsdei bevezetését szimbolizáló kereskedésindító csengetést, amelynek keretében 1 millió darab, egyenként 100 forint névértékű SunDell törzsrészvény (Ticker: SUND) került bevezetésre az immár 16 kibocsátót számláló Standard kategóriába.

A rendezvényt a koronavírus járványból adódóan, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan digitális formában, a BÉT Facebook felületén kísérhették figyelemmel az érdeklődők. Az ünnepségen Vikor Áron és Piukovics András, illetve Piukovics István a SunDell vezetői és az egyik meghatározó tulajdonos képviselője mellett Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese, illetve a tőzsdei bevezetés előkészítését segítő EY Magyarország és a Concorde MB Partners képviselői, Várszegi Sarolta és Michaletzky Márton vettek részt.

A SunDell Estate tevékenysége a saját tulajdonú ingatlanok adásvételétől, bérbeadásától és üzemeltetésétől kezdve, az épületépítési projektek szervezésén, az ingatlankezelésen és építményüzemeltetésen át a vagyonkezelésig terjed. A társaság dinamikus növekedési történettel rendelkezik: a 2018-as alapítást követően a 2019-es évben már 7,67 milliárd forintos árbevételt, illetve 1,99 milliárd forintos adózott eredményt értek el.

2019 januárja óta szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozásként tartják számon a vállalatot, így az idei év elsődleges célja e folyamat lezárása, azaz a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulás a SunDell Estate számára.

Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Frankfurti tőzsde