DunaHouse
Üzlet

Vételen a Duna House a Concorde-nál

Portfolio
A Duna House július 7-én tette közzé második negyedéves sarokszámait, ezután a társaságot követő Concorde friss elemzést tett közzé: a Concorde 4 100 forintra vágta vissza a 12-havi célárát, azonban az ajánlást felhalmozásról vételre javították, az új célár 30,6 százalékkal magasabb a Duna House pénteki záróárával összehasonlítva.

A Duna House július 7-én tette közzé második negyedéves sarokszámait, amelyet követően ma a céget követő Concorde friss elemzést tett közzé a társaságról. Az elemzés kiemeli, hogy a koronavírus-járvány a hitelnövekedés lassulását okozta, ami várhatóan legalább két évig tart. Ennek következményeként a Duna House core profitja várhatóan nyomás alá kerül, miután a jelzáloghitel-növekedés várhatóan idén és 2021-ben is lassul, de továbbra is pozitív tartományban marad az MNB előrejelzése szerint.

Azonban az alacsonyabb core profit mellett a cég befejezett projektjeiből származó addicionális profit támogathatja az eredményt a következő 1-2 évben, a rövid távú hatásokra tekintettel a Concorde 4 100 forintra vágta vissza a célárát, azonban az ajánlást felhalmozásról vételre javították, ami tükrözi a hosszú távú, érintetlen sztorit a cég esetében.

A Duna House menedzsmentje ambiciózus célt tűzött ki: céljuk, hogy a piaci kapitalizáció nagyjából elérje a 100 millió eurós szintet, a korábbi év átlagosan 50 millió eurós piaci kapitalizációjával szemben, annak érdekében, hogy figyelmet kapjanak a nemzetközi befektetőktől. Ez elérhető lenne az organikus lengyel növekedés által vagy akvizíciókkal (főként Lengyelországban). A menedzsment úgy véli, ha a lengyel irodaszámok dinamikus növekedése a következő négy évben továbbra is fennmarad, a lengyel operáció EBIDTA-ja elérheti az egymilliárd forintot, a 2019-es 170 millió forinttal szemben.

Az értékeltséget tekintve az elemzés szerint meg kell jegyezni, hogy a Duna House piaci kapitalizációjánál a fejlesztésekből-, és az ingatlanportfolióból származó várható készpénz-beáramlást figyelmen kívül hagyva 5 milliárd forintos piaci kapitalizáció adódik és nagyjából 550-600 millió forintos free cash flow a core operációra vonatkozóan 2020-ra és 2021-re, feltételezve, hogy nem következik M&A tevékenység, továbbá a hitelnövekedés lassú marad. Mindez 10-11 százalékos FCF-hozamot foglal magában (a koronavírus-járványt megelőző 800-900 milliós FCF-hez képest)

A Concorde 12-havi célára 4 100 forint, ami 30,6 százalékkal magasabb a Duna House pénteki záróárával összehasonlítva, az elemző mindemellett felhalmozásról vételre javította az ajánlását.

Kereskedés DUNAHOUSE-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlap forrása: Duna House

koronavírus maszk ruha
bullbear
ciprus
vakcina__koronavirus
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
getty, kamion, raktár, logisztika, ipari ingatlan, csarnok
volkswagenshutterstock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
bullbear