Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Üzlet

Egy hónap múlva lesz a CIG Pannónia sorsdöntő közgyűlése

Portfolio
Meghirdette rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, amelyre 25%-os tulajdonosa, az Opus kezdeményezésére kerül sor. Ha elnyeri a kisebbségi tulajdonos a részvényesek többségének egyetértését, akkor új igazgatóságot, felügyelőbizottságot és auditbizottságot kaphat az életbiztosító.

A CIG Pannónia közleménye szerint

  • augusztus 14-én, pénteken 10 órakor
  • a társaság székhelyén (1033 Budapest, Flórián tér 1.)

lesz a társaság rendkívüli közgyűlése hét napirendi ponttal: 1. Döntés felügyelőbizottsági tagok visszahívásáról 2. Döntés felügyelőbizottsági tag választásáról 3. Döntés auditbizottsági tagok visszahívásáról 4. Döntés auditbizottsági tagok választásáról 5. Döntés igazgatósági tagok visszahívásáról 6. Döntés igazgatósági tagok választásáról 7. Döntés a rendkívüli közgyűlés költségeinek viseléséről.

Miért?
Megkérdeztük az Opust a kezdeményezés hátteréről, válaszuk szerint a társaság 2020. július 6-án közzétett rendkívüli tájékoztatása az irányadó. Eszerint "tekintettel arra, hogy Társaságunk és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. egymásban lévő tulajdonrészei átrendeződéséről folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, illetve hogy a CIG Nyrt. jelenlegi működésében Társaságunk, mint részvényes számos ponton lát olyan személyi és működésbeli tényezőket, amelyek javítása a CIG Nyrt. fenntartható, a felügyeleti hatósági elvárásoknak is mindenben megfelelő üzletmenete, így végső soron a részvényesi értékmaximalizálás szempontjából kiemelten fontos, ezért Társaságunk a CIG Nyrt. rendkívüli közgyűlésének összehívását kezdeményezte. A rendkívüli közgyűlés esetleges döntéseiről természetesen a kellő időben tájékoztatni fogjuk részvényeseinket."

A közgyűlés határozatképes, ha azon a szavazásra jogosító részvények által megtestesített szavazatok több mint felét képviselő részvényes jelen van. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2020. augusztus 7. A közgyűlést megelőző regisztráció, azaz a részvényesi (meghatalmazotti) jogosultság és a személyazonosság valamint a képviseleti jogosultság igazolása a közgyűlés helyszínén és napján történik 9:00 órától. 

A határozatképtelenség esetén összehívott megismételt közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes. Amennyiben a közgyűlés nem határozatképes, úgy a megismételt közgyűlés 2020. augusztus 25. napján (szerdán) 10:00 órai kezdettel lesz változatlan napirendi pontokkal, azonos regisztrálási feltételek mellett kerül megtartásra.

Kereskedés CIGPANNONIA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
bullbear
koronavirus_roller_gyerek
spanyolország turizmus tengerpart
shutterstock_526779460hotel bécs
vakcina oltás
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bullbear