lidlmagyarorszag
Üzlet

Nagy beruházást jelentett be a Lidl Magyarországon

MTI
Portfolio
Új, 62 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Lidl Magyarország a pest megyei Ecseren. A beruházás összértéke 35 milliárd forint, amelyet 1 milliárd 200 millió forint értékű beruházásösztönző állami támogatással finanszíroz. Az új központ a tervek szerint 2021 novemberében nyitja meg kapuit és 400 új munkahelyet teremt, amely 50 százalékos bővülést jelent a Lidl jelenlegi, 3 raktárában dolgozók összlétszámát tekintve - derült ki a társaság közleményéből.

A Lidl Magyarország negyedik, eddigi legnagyobb logisztikai központjának beruházása vette kezdetét a pest megyei Ecseren – jelentették be kedden a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A vállalat jelenleg három, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti logisztikai központjaiból látja el az ország 183 Lidl áruházát és ezzel a hazai háztartásokat Magyarország egész területén. A tervek szerint a munkálatok 2021. november második felében zárulnak, az elkészült raktár pedig budapesti és Budapest környéki áruházak kiszolgálásáért felel majd.

A nagy volumenű beruházás összesen 62 ezer négyzetméteren valósul meg - amely 9 futballpálya méretének felel meg - és amelyből több, mint 21 ezer négyzetméter, vagyis 3 focipálya méretű hűtött teret alakítanak ki. Az új raktárban egy hónap alatt több mint 200 ezer raklap fordul majd meg és akár 5000 kamion fogadására is alkalmas.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az új világgazdasági korszak nyertese lehet az, aki időben lép, és hosszú távú versenyelőnyre tesz szert az az ország, ahová most beruháznak a vállalatok - hangsúlyozta. A miniszter ezért különösen nagy jelentőségűnek nevezte, hogy a jelenlegi nemzetközi gazdasági nehézségek közepette a Lidl úgy döntött, a következő nagy beruházását Magyarországon valósítja meg. Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy a logisztikai központtal 400 új munkahelyet teremt a vállalat.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke ismertette, hogy negyedik magyarországi logisztikai központját építi meg a társaság a Pest megyei Ecseren, a már működő három raktárbázisnál jóval nagyobb, 62 ezer négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el.

D_MTZ20200714004
Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke beszédet mond a Lidl új logisztikai központja építését bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. július 14-én. Forrás: MTI Fotó/Máthé Zoltán

A Lidl tavaly a második legnagyobb kiskereskedelmi lánc volt Magyarországon forgalom alapján.

Az FMCG kiskereskedelmi láncok éves magyarországi forgalmának alakulását vizsgálva látható, hogy a Lidl-nek tavaly közel 16 százalékos forgalomnövekedést követően 685 milliárd forinttal sikerült megszereznie a második helyet, míg a Tesco megőrizte vezető pozícióját a tavalyi adatok alapján, bár forgalma csökkent az egy évvel ezelőtti szinthez képest.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Balaton József

koronaviruscoronavirus
koronavirus_gyorgyszer_vakcina
Frankfurti tőzsde
cimlapkep
elelmiszerboltkisker1500shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Frankfurti tőzsde