Burger King
Üzlet

Nagy újítás a Burger Kingnél: jön a környezetkímélőbb hamburger

Portfolio
A Burger King az Egyesült Államok bizonyos részein alacsony metántartalmú étrenden tartott marhából készült Whoppert értékesít. Az étteremlánc több egyetem tudósaival együtt dolgozva arra jutott, hogy a marha étrendjéhez száz grammnyi citromfüvet hozzáadva harmadával csökkenthető a metán kibocsátása.

A Burger King új diétás tippről számolt be kedden, száz grammnyi citromfüvet felhasználva csökken a metán-kibocsátás. A Restaurant Brands International lánc alacsony metántartalmú étrenden tartott marhából készült Whopper-húspogácsát vezet a piacra. A korlátozott ideig elérhető ajánlat csak bizonyos helyeken lesz majd elérhető, Miamiben, New York-ban, Austinban, Portlandben és Los Angelesben.

A Burger King több egyetem tudósaival dolgozott együtt a marhahús környezeti hatásainak kezelése érdekében. Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (Environmental Protection Agency) szerint 2018-ban haszonállatok voltak felelősek az amerikai globális üvegházhatású gázok kibocsátásának 3,9 százalékáért. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) szerint ez a szám világszerte nagyjából 14,5 százalék.

Az előzetes tesztek alapján a citromfű diéta átlagosan nagyjából naponta a harmadával csökkenti a metán-kibocsátást, a marha életének utolsó három-négy hónapja során.

A klímaváltozással kapcsolatos aggodalmak egyes fogyasztókat a húsfogyasztásuk csökkentésére és alkalmanként alternatív hús-helyettesítő termékek fogyasztására késztettek. Az Egyesült Államokban a Burger King húsmentes hamburgereket és az Impossible Foods által készített kolbászt is kínál.

Nem a Burger King az egyetlen étteremlánc, amelynek célja, hogy az üzleti tevékenységét környezetbarátabbá tegye, a Starbucks ígérete részeként a húst helyettesítő termékeket is kínál és a társaság tervei szerint végül áttérnek majd az újrafelhasználható csomagolás alkalmazására. A McDonald’s nemrég a Walt Disney Worldben olyan éttermet nyitott, amely elegendő megújuló energiát termel ahhoz, az étterem nettó éves energiaszükségletét fedezze.

(CNBC)

Címlapkép forrása: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Frankfurti tőzsde
raiffeisen bank_getty
trump
trump
spanyol parlament
bezárt bolt closed felirat
szeleromu_kislany_szelenergia_szalad
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Frankfurti tőzsde