Németország
Üzlet

A második világháború óta nem látott visszaesésre számítanak a német kiskereskedők

Portfolio
Idén nagyjából az eladások 22 százalékos csökkenésével számolnak a német nem élelmiszeripari kiskereskedők abban az esetben, ha a koronavírus-járvány második hulláma nem következik be.

A német nem élelmiszeripari kiskereskedők idén az eladások megközelítőleg 22 százalékos csökkenésével számolnak abban az esetben, ha a koronavírus-járvány második hulláma nem következne be, ami a második világháború óta a legnagyobb visszaesést jelentené az ágazat számára a Handelverband Deutschland (HDE) szövetség szerint.

Az élelmiszereket is beleértve a kiskereskedelmi eladások 4 százalékkal csökkenhetnek (év/év alapon) a HDE szerint, kiemelve az élelmiszerboltok és a nem élelmiszeripari kiskereskedők közötti különbséget, miután az élelmiszerüzletek a több mint öt héten át tartó járványügyi lezárások közepette is nyitva tartottak.

A járvány alaposan megváltoztatta a fogyasztói szokásokat, mivel sokan a fertőzés kockázata miatt az interneten való vásárlást részesítették előnyben, az üzletek felkeresése helyett. A HDE szerint márciusban, áprilisban és májusban a helyhez kötött kiskereskedőknél a vásárlásra fordított költségek tíz százalékkal csökkentek, míg az internetes vásárlások húsz százalékkal nőttek.

Mindez különösen problémás a kiskereskedők számára, akik gyakran nem rendelkeznek az internetes eladásokhoz szükséges technológiával. Az SDE vezetője szerint a koronavírus-válság hatásai foglalkoztatják majd a kiskereskedelmi szektort az elkövetkező években, hozzátéve, hogy sok vásárló változtatta meg fogyasztási szokásait, és a kereskedőknek alkalmazkodnia kell ehhez.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Ying Tang/NurPhoto via Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde