koronavírus teszt
Üzlet

Koronavírus Magyarországon: itt a szerda reggeli jelentés, budapesti a legtöbb új fertőzött

Portfolio
Öt újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon az elmúlt 24 órában, viszont nincs újabb haláleset – derül ki a kormányzati portál szokásos reggeli jelentéséből. Ezzel már a negyedik napja nincs halálos áldozata a koronavírusnak Magyarországon a hivatalos statisztika szerint. Az aktív esetek száma is biztatóan alakul, a gyógyulásoknak köszönhetően 16 fővel csökkent tegnap reggel óta.

5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az elmúlt 24 órában a koronavírus-fertőzést, ezzel 4263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma március eleje óta – derül ki a kormányzati portál ma reggeli jelentéséből.

Nincs újabb elhunyt, ezzel a negyedik napja nem volt halálos áldozata Magyarországon a koronavírusnak. A járvány kitörése óta 595 haláleset köthető a koronavírushoz hazánkban.  

Az aktív fertőzöttek száma tovább csökken, miután a gyógyulások száma meghaladja az új fertőzésekét. A regisztrált 4263 fertőzöttből 3126-an már felgyógyultak. Jelenleg 541 aktív fertőzöttet tartanak számon (ez 16 fővel kevesebb, mint kedden reggel), közülük 125 beteget ápolnak kórházban és 5 személy van, akinél annyira súlyos lefolyású a betegség, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. 

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

Az 5 új fertőzöttből 3 főt Budapesten, 1 főt Pest megyében, további egy főt pedig Csongrád megyében regisztráltak.

covidterkep
Forrás: koronavirus.gov.hu

Mától életbe léptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, a fertőzés külföldről történő behurcolásának megakadályozása. A külföldi országokat három - piros, sárga, zöld  - kategóriába sorolták. A sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén, a határon belépőket szúrópróbaszerűen ( közúton és repülőtéren is) egészségügyileg szűrik, testhőmérsékletmérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karantént rendelnek el náluk a korábban megszokott módon. A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén.

covid-384856

Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Címlapkép: Getty Images

Kína
koronavírus orosz járvány vakcina
bull bear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bull bear