Frankfurti tőzsde
Üzlet

Kisebb eséssel zárt Amerika

Portfolio
Európában lejjebb kerültek ma a tőzsdék, a magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárt, azonban a CIG Pannónia részvényei ma is nagyot raliztak, a csütörtöki kereskedésben a CIG Pannónia volt a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén. Az irányadó tengerentúli részvényindexek kisebb eséssel fejezték be a napot, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek.

Mínuszban fejezték be a napot az indexek

A vezető amerikai tőzsdeindexek kisebb eséssel zárták a napot, a Dow Jones Index 0,5, az S&P 500 0,3, a Nasdaq 0,7 százalékkal került lejjebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Fél százalékos mínuszban a Dow

Kissé javult az általános helyzetkép az elmúlt két órában az amerikai tőzsdéken, de még mindig esést mutatnak az indexek: a A Dow Jons Index 0,5, az S&P 500 0,4, a Nasdaq 0,8 százalékkal került lejjebb. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem javult a hangulat Amerikában

Az amerikai tőzsdéken a kereskedés második félidejéhez közeledve sem javult a hangulat, a Dow Jones Index 0,5, az S&P 500 0,7, a Nasdaq 1,5 százalékos esést mutat. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni 0,8 százalékot, az OTP 1 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,1 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 0,1 százalékos mérsékelt mínuszban zárt. A magyar tőzsdén a leggyengébben az EHEP teljesített, melynek árfolyama 5,7 százalékkal került lejjebb. A hazai börzén a legjobban szerdához hasonlóan a CIG Pannónia teljesített, melynek árfolyama 10,5 százalékkal került feljebb. A CIG Pannónia a maga 2,5 milliárd forintos forgalmával a legforgalmasabb részvény volt ma a Budapesti Értéktőzsdén.

Kereskedés CIGPANNONIA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Lejjebb került a Twitter árfolyama

Esik a Twitter árfolyama a csütörtöki kereskedésben, miután hackertámadás érte Joe Biden volt amerikai alelnöknek, a demokrata párt elnökjelölt-várományosának Twitter-fiókját szerdán egy kiterjedt Bitcoin-csalásnak tűnő manőver keretében, több más neves politikus, híresség és technológiai óriáscégek vezetőinek nagy látogatottságú Twitter-fiókjával egyetemben. A Joe Biden fiókján helyi idő szerint szerda délután feltűnt üzenet arra bíztatott mindenkit, hogy adományozzon Bitcoin kriptovalutát, és kétszer annyit kap vissza. A szöveget azonban rövid időn belül eltávolították. A jelentések szerint hasonló üzenetek tűntek fel Barack Obama volt elnök, neves milliárdosok mint a Tesla alapító Elon Musk, a Microsoft társalapítója, Bill Gates, valamint az Uber, az Apple technológiai óriáscégek fiókfelületén is.

A Twitter árfolyama 2,9 százalékkal került ma lejjebb.

twitter

Esnek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Esnek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,6 százalékos esése mellett, az S&P 500 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,1 százalékot esett. Bár a kínai gazdaság növekedett a második negyedévben, a kiskereskedelmi forgalom adatai azonban csalódást keltők voltak, amely a gazdaság lassabb helyreállásának jele lehet. Az Egyesült Államokban ezzel szemben az elemzői várakozásokat meghaladóan 7,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom múlt hónapban, viszont a koronavírus második hulláma miatt a gazdasági helyreállás üteme veszíthet a lendületéből. Emellett a munkanélküli segélykérelmek heti statisztikáit is publikálták, mely szerint 1,3 millió ember folyamodott munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban a július 11-i héten, ezzel szemben az elemzők nagyobb csökkenésre számítottak, a mostani szám 10 ezer fővel kevesebb, mint az egy héttel korábbi.

dow

Nagy forgalom mellett emelkedik a CIG Pannónia

Őrült raliba kezdett szerdán a CIG Pannónia, amely mögött az áll, hogy az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlésen eldől, megszerzi-e a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére.  Hogy a Bayer József nagytulajdonos által támogatott eddigi vezetés vagy az Opus által kezdeményezett változás kerekedik-e felül, azt egyesek szemmel láthatóan nem bíznák a véletlenre. A CIG Pannónia árfolyama 29,3 százalékos pluszban is járt, ahonnan visszahúzták. A kereskedés jelentős volumen mellett folyik, a maga 2,39 milliárd forintos forgalmával a CIG Pannónia a legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, több mint kétszer akkora a mai forgalma mint az OTP-nek.

cig111

Pozitív meglepetés a Johnson & Johnsontól

Közzétette legfrissebb számait a Johnson & Johnson, a cég a második negyedévben 18,3 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 10 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, viszont magasabb, mint az elemzők által várt 17,6 milliárd dollár. A cég szerint az árbevétel csökkenését részben a cég orvosi eszközgyártó ágazatának értékesítésében tapasztalt 33,9 százalékos visszaesés magyarázza. A cég profitja a tavalyi 5,6 milliárd dollárhoz képest 35,3 százalékkal 3,6 milliárd dollárra esett vissza. A tisztított EPS is jelentősen csökkent, a második negyedévben 1,67 dollár volt az egy részvényre jutó eredmény, viszont az elemzők ennél gyengébb, 1,49 dolláros EPS-re számítottak, így pozitív meglepetést okozott a cég.

A társaság a jövőbeli teljesítményre vonatkozóan megemelte a tisztított EPS várakozásait a 7,5-7,9 dolláros sávról 7,75-7,95 dollárra, emellett az árbevételi előrejelzését is felfelé módosította, a korábbi 77,5-80,5 dollárról 79,9-81,4 dollárra.

A Johnson & Johnson árfolyama az előkereskedésben nem mutat jelentős elmozdulást a szerdai záróértékéhez képest, idén az árfolyam 1,64 százalékot emelkedett.

j&j

Esés jöhet az amerikai tőzsdéken

Esés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow 0,5 százalékkal kerülhet lejjebb, míg az S&P 500 0,5 százalékos mínuszban nyithat, a Nasdaq pedig 1,2 százalékot eshet. A kedvezőtlen hangulat az USA-Kína közti feszültséggel magyarázható, miután a New York Times szerint a Trump adminisztráció megtilthatja a kínai kommunista párt tagjainak és családjaiknak az Egyesült Államokba való beutazását. Nem ez volt az első hasonló eset, Kína nemrég utazási korlátozást vezetett be bizonyos amerikai tisztviselőkkel szemben, beleértve több amerikai szenátort.

dowhati

Óriásit ralizott az egyik részvény, pedig csak összekeverték a Teslával

Nem először fordult elő, hogy egy részvény árfolyama azért emelkedett nagyot, mert csupán összekeverték egy másik részvénnyel a névbeli hasonlóság miatt, vélhetőn most is ez történt, a Teslával kevertek össze egy teljesen másik céget.

Tovább a cikkhez

Leutánozta a Goldmant a Morgan Stanley: újabb nagy meglepetés

Közvetlen versenytársához, a Goldman Sachhoz hasonlóan jócskán felülmúlta az elemzői várakozásokat a Morgan Stanley a második negyedévben: mind a bevétele, mind az egy részvényre jutó eredménye magasan a piaci konszenzus felett alakult. A nyitás előtt 0,9%-os emelkedést mutat a befektetési bank részvényárfolyama.

Tovább a cikkhez

Esik a Bank of America a gyorsjelentés után

A Bank of America az elemzők által vártnak megfelelő, 22,3 milliárd dolláros bevételről és 37 centes eredményről jelentett az idei második negyedévre vonatkozóan, a gyorsjelentés után esnek a bank papírjai a nyitás előtti kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Esnek az európai tőzsdék az EKB kamatdöntő ülése előtt

Esnek az európai tőzsdék a délután első felében, miközben a befektetők az EKB hamarosan esedékes kamatdöntő ülésére várnak. A mai ülésen várhatóan nem fognak változtatni a monetáris kondíciókon, sokkal inkább gazdaság állapotáról való véleményük lesz a figyelem központjában.

Jelentősen visszaestek a Peugeot eladásai

A koronavírus-járvány miatt jelentősen visszaesett a Peugeot értékesítése az év első felében. A francia autógyártó 1,03 millió járművet értékesített az első félévben, ami 46 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, az eladások szinte az összes piacon csökkentek. A cég legnagyobb piacának számító Európában összesen 884,5 ezer autót adtak el, ami 47 százalékos visszaesést jelent, közben az eladások a Közel-Keleten és Afrikában stagnáltak. Latin Amerikában is jelentős 46 százalékos volt a csökkenés, míg Kínába 42 százalékkal estek vissza az eladások. Az indiai és az ázsiai csendes-óceáni piacon 35 százalékkal kevesebb autót adtak el, Eurázsiában pedig 6,1 százalékkal csökkentek az eladások.

A PSA árfolyama 0,5 százalékkal került lejjebb, idén pedig 31,8 százalékos mínuszban van.

psa110

Esik a Heineken a gyorsjelentés után

Közzétette legfrissebb számait a Heineken, a cég arról számolt be, hogy az üzleti tevékenységet jelentősen érintette a koronavírus, amely miatt az első félévben mind az értékesítés, az árbevétel és a profit is csökkent. A társaság értékesítése 13 százalékkal esett vissza az első félévben, amely kapcsán az árbevétel is 16 százalékkal csökkent organikus bázison. A sörértékesítés szinte a cég összes piacán csökkent, viszont Ázsia, azon belül is Vietnam ellenállónak bizonyult. A társaság profitabilitásán is meglátszott az értékesítés és az árbevétel csökkenése, a működési eredmény 53 százalékkal, míg a tisztított nettó profit 76 százalékkal esett vissza az első félévben.

A gyorsjelentés után a Heineken árfolyama ma 2,6 százalékkal került lejjebb, míg idén 11,1 százalékos mínuszban van.

heineken

Folytatódik a CIG Pannónia szárnyalása

Már szerdán is óriásit emelkedett a CIG Pannónia árfolyama, a rali pedig ma folytatódik, jelenleg 28,9 százalékos pluszban jár a részvény. A nagy emelkedés fő oka, hogy az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlésen dől el, megszerzi-e a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére. Hogy a Bayer József nagytulajdonos által támogatott eddigi vezetés vagy az Opus által kezdeményezett változás kerekedik-e felül, azt egyesek szemmel láthatóan nem bíznák a véletlenre: valakik nagyon látványosan megkezdték a részvények felvásárlását.

Az árfolyam a keddi záráshoz képest, azaz két nap alatt 67,9 százalékot emelkedett. A maga 799,3 millió forintos forgalmával a CIG Pannónia a legforgalmasabb részvény ma a Budapesti Értéktőzsdén.

cig

Valósággal megrohamozták a befektetők a tőzsdére lépő cég részvényeit

Az SMIC, Kína legnagyobb chipgyártójának részvényárfolyama 246 százalékot emelkedett a jegyzési árhoz képest az első kereskedési napján a sanghaji tőzsdén. A tőzsdei bevezetés nem csak az SMIC számára volt fontos esemény, hanem Kína belföldi félvezetőiparának növekedése szempontjából is jelentős lépés.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek a csütörtöki piacnyitás után, a DAX 0,6 százalékos esése mellett, a CAC 0,7 százalékkal került lejjebb, míg az angol FTSE 100 0,4 százalékot esett. A milánói börze 0,4 százalékos gyengülést mutat, míg a spanyol tőzsde 0,8 százalékos mínuszban van. Bár a világgazdaság szempontjából kedvező hír, hogy a vártnál nagyobb mértékben növekedett a kínai gazdaság a második negyedévben, a világ gazdaságai közül elsőként visszatérve a növekedési pályára, azonban ezt beárnyékolják a USA-Kína közti feszültségek, amelyekről bár Donald Trump azt nyilatkozta, hogy nem akarja, hogy a konfliktus tovább eszkalálódjon, a New York Times mégis arról írt, hogy az elnök betiltaná a kínai kommunista párt tagjainak és azok családjának beutazását az Egyesült Államokba.

dax

Esik a magyar tőzsde a nyitás után

Esik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, az OTP 0,5 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,6 százalékot gyengült, a Richter 1,7 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékos mínuszban indította a napot. A tegnapi nap sztárrészvénye volt a CIG Pannónia, melynek árfolyama több mint 30 százalékos pluszban zárt, a mai piacnyitás után folytatódott az emelkedés, a CIG árfolyama 5,1 százalékos pluszban van.

bux

Európában eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés

  • Emelkedéssel zárták a szerdai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután jó hírek érkeztek az egyik koronavírus-vakcináról, az amerikai biotechnológiai cég, a Moderna kedvező hírekről számolt be a vakcinájának klinikai tesztjével kapcsolatban. Mindemellett a Goldman Sachs vártnál kedvezőbb gyorsjelentését is jól fogadták a befektetők. A Dow végül 228 pontos plusz mellett 0,85 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,9 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,6 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék csütörtökön, miután a vártnál kedvezőbb második negyedéves kínai GDP adat ellenére is a járványügyi aggodalmak beárnyékolták a részvénypiacok hangulatát. A Nikkei 0,8 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,8 százalékot esett. Ázsia más részein is lejjebb kerültek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,8 százalékos esése mellett a szingapúri részvényindex 0,6 százalékkal került lejjebb.
  • Csütörtökön az ÁKK kötvényaukciója mellett az MNB egyhetes betéti tenderére figyelnek a befektetők. Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart, míg az Egyesült Államokból a heti munkanélküli segélykérelmek számának változására figyelnek majd a piaci szereplők.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,4 százalékos esést követően 40,84 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,1 százalékos esés után 1 808,28 dollárnál jár.
  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 353,90 forintot kell fizetni, míg egy dollár 310,52 forintba kerül.

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését többek között a Morgan Stanley és a Bank of America is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images

spanyol parlament
bezárt bolt closed felirat
szeleromu_kislany_szelenergia_szalad
Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde