Előfizetői tartalom

Koronavírus: másfélszeresére nőtt a fertőzöttek száma Ausztriában

MTI
Hétfőtől ismét szájmaszkot kell viselniük az ügyfeleknek a salzburgi hivatalokban - adta hírül pénteken Michael Haybäck, a salzburgi közigazgatási hivatal vezetője, miután Ausztriában közel másfélszeresére ugrott a koronavírussal újonnan fertőzöttek napi száma. Hozzátette: azokon a helyeken, ahol nincs mód a legalább egyméteres távolság megtartására, a dolgozók számára is kötelezővé teszik a szájmaszkot.

"Számítunk a fertőzés terjedésének ismételt felgyorsulására, ezért megelőzésképpen vezetünk be óvintézkedéseket" - jelentette ki Haybäck. Hozzátette: a szájmaszkot viselni kell majd a liftekben, a szűk folyosókon és a lépcsőházakban, de a híres Mirabell-kastélyban és a hulladékkezelő udvarán is. Az idősotthonokban pedig már korábban látogatási tilalmat rendeltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés