Előfizetői tartalom

Equilor: új csúcsra mehetnek a részvénypiacok, ha nem súlyosbodik a vírushelyzet

Portfolio
Miközben a világgazdaság évtizedek óta nem látott visszaesést szenved el a koronavírus miatti gazdasági leállás miatt, a jegybankok továbbra is fenntartják a pénzpumpát, és plusz likviditást engednek a pénzügyi rendszerbe. A globális kilábalás a legoptimistább előrejelzések szerint V alakú lehet, de a felpattanás mértéke eltérhet a világ különböző pontjain. Az eurózóna országai gyengébb teljesítményt mutathatnak a tengerentúlnál, miközben Magyarország ellenállóbb lehet a vírus gazdasági hatásaival szemben, és az idei mindössze három százalékos visszaesés után jövőre már 4 százalékos növekedés következhet. Amennyiben a vírus második hulláma miatt nem lesznek jelentősebb hatósági zárások, a részvénypiacok ősz előtt új csúcsra érkezhetnek annak ellenére, hogy a vállalatok gazdálkodása ezt nem feltétlenül támasztja alá, ráadásul a stabilitással rendelkező technológiai cégeknél már a dotcom lufi óta nem látott árazási szintek is láthatóak - derült ki az Equilor elemzéséből.

Az Equilor szerint az egyik legfontosabb kérdés, hogy a koronavírusra adott reakciók csak időlegesen kizökkentették vagy hosszú távon is új pályára is állították a gazdaságokat. A legoptimistább forgatókönyv szerint V alakú lehet a globális kilábalás, melynek alját 2020 második vagy harmadik negyedévében érhetjük el, azonban 2021-re már a korábbi szintekre és növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés