FONTOS Május óta nem látott csúcson az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
bet
Üzlet

Megvan, kiket tenne a CIG irányításába az Opus

Portfolio
Augusztus 14-re hívta össze az Opus által kezdeményezett rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, amelyen többek között új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választhatnak a részvényesek. A CIG Pannónia mai közleményéből kiderül, hogy kiket.

Augusztus 14-én, 10.00 órára hívta össze rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, amit az Opus, mint a társaság részvényese, 25 százalékos tulajdonosa kezdeményezett. Azt már korábban tudni lehetett, hogy vezetőket cserélne a CIG Pannóniánál az Opus, a ma közzétett közgyűlési előterjesztésekből az is kiderül, hogy kiket.  

  • Az igazgatóságból azonnali hatállyal visszahívnák Király Máriát, Kádár Gabriellát, Barta Miklóst és Horváth Gergely Domonkost. Igazgatósági tagnak 3 éves időtartamra Ódorné Angyal Zsuzsannát javasolják.
  • A felügyelőbizottságból Bayer Józsefet, Papp Istvánt, Czakó Erzsébet Hajnalkát, Kerekes Sándort és Boros Istvánt azonnali hatállyal visszahívnák. Helyettük Vada Erikát és Dakó Gábort javasolják a felügyelőbizottságba 3 éves időtartamra.
  • Az auditbizottságból visszahívnák Czakó Erzsébetet, Papp Istvánt és Kerekes Sándort. Helyettük Vada Erikát, Tima Jánost és Veisz Ákost javasolják a társaság auditbizottságába 3 éves időtartamra.

Mindezek mellett a közgyűlés dönthet a társaság alaptőkéjének leszállításáról is az eredménytartalékkal szemben. Ennek eredményeként a CIG Pannónia alaptőkéje 9 442 826 000 forintról 3 116 132 580 forintra csökkenne. A tőkeleszállítást a részvények névértékének csökkentésével vinné véghez a társaság, a cél a tőkestruktúra átalakítása.

Az augusztus 14-i közgyűlésen dől el, hogy megszerzi-e a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére. Hogy a Bayer József nagytulajdonos által támogatott eddigi vezetés vagy az Opus által kezdeményezett változás kerekedik-e felül, azt egyesek szemmel láthatóan nem bíznák a véletlenre: valakik a közelmúltban nagyon látványosan megkezdték a részvények felvásárlását. Jelentős forgalom mellett emelkedett nagyot a részvények árfolyama az elmúlt napokban. Ma több mint 9 százalékot emelkedett a részvény, idén közel 85 százalékos pluszban áll a papír. 

A CIG Pannónia árfolyamának és forgalmának alakulása
Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Frankfurti tőzsde