FONTOS Vajon tényleg elhozhatja az iráni rezsim bukását egy Izraellel vívott háború?
 
Előfizetői tartalom

A shortolás betiltása valóban képes megmenteni a tőzsdéket?

Portfolio
A short selling (azaz a “rövidre eladás”) piaci folyamatokra gyakorolt hatásait övező örökzöld vita a COVID-19 világjárvány okozta tőzsdei összeomlás közepette világszerte újra előtérbe került, néhány országban betiltották a shortolást, de egységes tiltásról nem beszélhettünk. Bakos Péter, a Budapesti Értéktőzsde elemzője járt utána, hogy a koronavírus válság kapcsán foganatosított short selling korlátozások piaci hatásai alapján hatékonynak nevezethető-e az eszköz. A teljes elemzés a Budapesti Értéketőzsde honlapján érhető el.

A koronavírus-járvány okozta 2020. februári-márciusi részvénypiaci összeomlást látva az eurozóna hat országának tőkepiaci felügyelete – néhány egyedi, egy-két napos short selling tiltás kísérletet követően – március 17-én vagy 18-án legalább két hónapra betiltotta a shortolást. A felügyeletek indoklásukban az extrém mértékű hátrányos változásokat, a piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés