Előfizetői tartalom

Az autó, ami még a Teslát is megverte

Portfolio
Nagy meglepetéssel szolgált a Renault autóértékesítés tekintetében főleg azok számára, akik az elmúlt időszakban csak a Tesla részvényének hajmeresztő grafikonjára figyeltek. Európában a francia autógyártó Zoe nevű teljesen elektromos autójából adtak el a legtöbbet 2020 első félévében, maga mögé utasítva ezzel a Tesla Model 3-at.

Hosszú utat járt be a 32 ezer eurótól kezdődő Renault Zoe, a történet egészen 2009-ig nyúlik vissza, amikor Carlos Ghosn autóipari legenda, a Renault akkori vezére lerántott a leplet az akkor még koncepció szintű autóról a Frankfurti Autószalonon. Ekkor az autót a családok számára ideális második autóként tartották számon, és ekkor kezdett el az autógyártó elmozdulni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés