Előfizetői tartalom

Íme néhány izgalmas részvény, amelyek vonzó osztalékhozamot kínálnak

Portfolio
A Bernstein stratégája szerint a kötvényhozamok és az osztalékhozamok között hatvanöt éve nem volt ekkora különbség, ezért az elemzőház szakértője a kötvények helyett olyan magas kapitalizációval rendelkező vállalatok részvényeit ajánlja, amelyek stabil osztalékfizetéssel jellemezhetők. A Bernstein szakértője tizenhárom részvényt tartalmazó listát állított össze, amelynek során többek között a vállalati mérlegek minőségét és az osztalékok stabilitását is figyelembe vette.

Amikor a részvénypiacok értékeltsége historikusan magasabb szinteken jár, mint manapság, a piaci szereplők fix hozamú befektetések iránti érdeklődése növekszik, miután a befektetők figyelme a biztonságosabbnak tekintett lehetőségek felé fordul. Azonban mivel az amerikai államkötvények hozamai igen alacsonyak, továbbá a Fed vehemensen jelezte, hogy a közeljövőben aligha következik majd kamatemelés, ami fontos szempont a fix hozamú befektetések iránt érdeklődő befektetők számára.

A Bernstein stratégája szerint az amerikai részvények értékeltsége az előretekintő eredmények alapján sosem látott magasságokban jár, ezért szerinte lehet értelme a fix hozamokra fókuszálni. A szakértő szerint jelenleg a magasabb minőségű részvények közül lehet érdemes válogatni, amelyek jól látható osztalékot fizetnek.

Az elemzőház szakértője kiemelte a kötvényhozamok és az osztalékhozamok közötti növekvő különbséget, amelyek között Inigo Fraser Jenkins szerint hatvanöt éve nem volt ekkora a differencia. Az amerikai osztalékhozam és a kötvényhozamok közötti spread 1955 óta nem volt ennyire széles, ami talán a legszembetűnőbb oka annak, hogy a fix hozam lehetőségét a részvényeknél lehet érdemes keresni jelenleg.

Miről lesz szó a cikkben?

  • Több évtizedes különbség a kötvényhozamok és az osztalékhozamok között
  • Magasan az amerikai részvények értékeltsége
  • Itt a 13 érdekes részvény

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés