Portfolio signature

Íme néhány izgalmas részvény, amelyek vonzó osztalékhozamot kínálnak

Portfolio
A Bernstein stratégája szerint a kötvényhozamok és az osztalékhozamok között hatvanöt éve nem volt ekkora különbség, ezért az elemzőház szakértője a kötvények helyett olyan magas kapitalizációval rendelkező vállalatok részvényeit ajánlja, amelyek stabil osztalékfizetéssel jellemezhetők. A Bernstein szakértője tizenhárom részvényt tartalmazó listát állított össze, amelynek során többek között a vállalati mérlegek minőségét és az osztalékok stabilitását is figyelembe vette.

Amikor a részvénypiacok értékeltsége historikusan magasabb szinteken jár, mint manapság, a piaci szereplők fix hozamú befektetések iránti érdeklődése növekszik, miután a befektetők figyelme a biztonságosabbnak tekintett lehetőségek felé fordul. Azonban mivel az amerikai államkötvények hozamai igen alacsonyak, továbbá a Fed vehemensen jelezte, hogy a közeljövőben aligha következik majd kamatemelés, ami fontos szempont a fix hozamú befektetések iránt érdeklődő befektetők számára.

A Bernstein stratégája szerint az amerikai részvények értékeltsége az előretekintő eredmények alapján sosem látott magasságokban jár, ezért szerinte lehet értelme a fix hozamokra fókuszálni. A szakértő szerint jelenleg a magasabb minőségű részvények közül lehet érdemes válogatni, amelyek jól látható osztalékot fizetnek.

Az elemzőház szakértője kiemelte a kötvényhozamok és az osztalékhozamok közötti növekvő különbséget, amelyek között Inigo Fraser Jenkins szerint hatvanöt éve nem volt ekkora a differencia. Az amerikai osztalékhozam és a kötvényhozamok közötti spread 1955 óta nem volt ennyire széles, ami talán a legszembetűnőbb oka annak, hogy a fix hozam lehetőségét a részvényeknél lehet érdemes keresni jelenleg.

Miről lesz szó a cikkben?

  • Több évtizedes különbség a kötvényhozamok és az osztalékhozamok között
  • Magasan az amerikai részvények értékeltsége
  • Itt a 13 érdekes részvény

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A teljes anyag elolvasásához érdemes most előfizetni a Portfolio Signature-re, augusztus 11-ig 50%-os kedvezménnyel 1745 forintért (teljes áron a havidíj 3490 forint lesz). Az éves előfizetés díja 34900 forint, a fizetés egyszerűen, online tranzakcióval működik.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések