sap
Üzlet

A válság alatt csak tovább nőtt Európa legnagyobb tech cége

Portfolio
Ma tette közzé legfrissebb számait az SAP, a cég bevétele és üzemi eredménye is nőtt a második negyedévben, a vállalat szerint az üzleti tevékenység a járványügyi korlátozások hatásait követően fokozatosan javult a második negyedévben, a társaság mindemellett megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait.
  • Közzétette legfrissebb számait az SAP, a cég bevétele a tavalyi második negyedéves 6,63 milliárd euróról 2 százalékkal 6,74 milliárd euróra emelkedett a második negyedévben, a szoftverlicensz bevételek az előzetes számoknál kisebb mértékben, 4 százalékkal csökkentek a korábbi év azonos időszakához képest, míg a cloud bevételek 21 százalékkal 2,04 milliárd euróra emelkedtek. A vállalat szerint bár a szoftverlicensz bevételek a normális szint alatt alakultak, azonban a javulás így is a várnál nagyobb mértékű volt.
  • A társaság üzemi eredménye tavalyi 827 millió euróról 55 százalékkal 1,28 milliárd euróra nőtt a második negyedévben, emellett az adózott eredmény 582 millió euróról 52 százalékkal 885 millió euróra emelkedett. Az SAP az új alkalmazottak felvételének lassítása mellett költséget csökkentett, beleértve az utazásokra fordított kiadások csökkentését, több virtuális esemény megrendezését is.
  • A cég megerősítette az idei évre vonatkozó előrejelzését, a bevétel az idei évben 27,8-28,5 milliárd euró között alakulhat (konstans devizaárfolyamok mellett), a cloud bevételek esetében 8,3-8,7 milliárd eurót vár a társaság, míg az üzemi eredmény 8,1-8,7 milliárd között alakulhat idén.
  • Az SAP hétfőn arról is beszámolt, hogy a Qualtrics nevű üzletágának leválasztására és az amerikai tőzsdére való bevezetését tervezi. A cég korábbi vezére 8 milliárd dollárért vásárolta meg a Qualtrics-t, az elemzők szerint ha a technológiai növekedési részvények mostani árazását nézzük (az árbevétel harmincszorosa), akkor 16 milliárd dollárt érhet a Qualtrics. A Qualtrics által generált árbevétel egyébként 32 százalékkal nőtt, az üzletág 7 millió eurós profitot termelt a negyedévben, ezzel az SAP négy üzleti szegmense közül a legkisebbnek számít.
  • A vállalat számait jól fogadták a befektetők, az SAP 2,4 százalékkal került feljebb, idén pedig 15,3 százalékos pluszban van.

Címlapkép: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
németország gyár erőmű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus