Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Üzlet

Távozik a CIG Pannónia vezérigazgatója, meg is van a leendő utódja

Portfolio
Október 1-jétől a részben Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Keszthelyi Holding Zrt. eddigi pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese, Fedák István válthatja Kádár Gabriellát a CIG Pannónia vezérigazgatói székében. A döntéssel tehát nem várták meg a biztosító augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlését, amelyen többek között az igazgatóság személyi összetételének megváltozásáról is dönteni fognak a részvényesek.

Új vezérigazgató a CIG Pannóniánál

A CIG Pannónia Életbiztosító közölte, hogy a társaság és leányvállalata vezérigazgatójának és vezérigazgató-helyettesének – Kádár Gabriellának és Barta Miklósnak – a munkaviszonya 2020. szeptember 30. napjával megszűnik.

Az igazgatóság a társaság és leányvállalatának vezérigazgatóhelyettesi pozíciójára 2020. augusztus 1. hatállyal Fedák Istvánnal köt munkaszerződést, majd 2020. október 1. napjától, az MNB engedélyétől függő hatállyal, vezérigazgatói pozícióra és első számú vezetői tisztségre.

Mindez azt jelenti tehát, hogy a 25%-os tulajdoni részesedéssel bíró Opus érdekköréhez tartozó vezérigazgató veszi át a társaság irányítását. Az erről szóló döntést azt megelőzően hozták meg a biztosítónál, hogy a igazgatóság, a felügyelőbizottság és az audit bizottság összetételének megváltozásáról az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlés döntene. Ennek hátteréről itt írtunk részletesebben.

A CIG Pannónia honlapján szereplő életrajz szerint Fedák István 1998-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen MBA külgazdasági, majd 2002-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogi diplomát szerzett. Mérlegképes könyvelő. Pályafutását a Creditanstalt Rt-nél kockázatkezelőként kezdte, majd a Magyar Factor Rt-nél előbb üzletfejlesztési menedzser, majd kockázatkezelési vezető. A jogi diploma megszerzését követően a Fedák Ügyvédi Irodában, majd az MFB Fejlesztési Bankban dolgozik. 2008-2015 között az OT INDUSTRIES Csoport vállalatainál tölt be pénzügyi és ügyvezetői pozíciókat. Ezt követően egy évig az Eurobond Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2016-tól a Keszthelyi Holding Zrt. pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese, ezzel párhuzamosan 2017-től az Agenta-Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. 2018-2019. között az Insurance Média Kft. ügyvezető igazgatója. Angol és német felsőfokú nyelvtudással rendelkezik. A Magyar Közgazdasági Társaság tagja.

Új pénzügyi birodalom épül

  • 2018 októberében közvetett irányítást szerzett Mészáros Lőrinc, felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla és Keszthelyi Erik a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft-n keresztül az Agenta Consulting alkuszcég fölött,
  • 2020 májusában a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank bejelentette, hogy összeolvadást terveznek. Együtt csaknem 1,9 millió ügyfelet szolgál ki, országosan, a hazai bankfiókhálózat közel felét, több mint 920 fiókot működtetnek, együttes mérlegfőösszegük megközelíti az 5800 milliárd forintot, amivel messze az ország második legnagyobb bankcsoportjává válhatnak. Az összeolvadást előkészítő Magyar Bankholding Zrt.-t három egyenlő tulajdonrésszel alapították meg.
  • 2020 májusában A lakossági, a kkv és a nagyvállalati biztosítási igények szélesebb körű kiszolgálása érdekében 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. – a nagyvállalati biztosítási piac legnagyobb szereplőjének – tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben. A megállapodás értelmében a Takarékbank országos fiókhálózatában ez év harmadik negyedévében indul a termékek értékesítése.
  • 2020 júniusában többségi tulajdont vásárolt az Insurance Partners Biztosítási Alkusz Kft.-ben a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. A stratégiai partnerség keretében a Hungarikum Magyarország építőiparának legjelentősebb résztvevőit és hitelbiztosítással rendelkező ügyfeleit tervezi kiszolgálni.

Kereskedés CIGPANNONIA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
koronavírus