traders
Üzlet

Mínuszban végezték a kereskedést az amerikai tőzsdék

Portfolio
A kezdeti emelkedésüket ledolgozva felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek a keddi kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde eséssel zárta a keddi napot. A tengerentúli tőzsdék is lejjebb kerültek a keddi kereskedésben.

Mínuszban zárt Amerika

A koronavírus hatásai ma sem hagyták nyugodni az amerikai befektetőket, mindhárom fontosabb részvényindex mínuszban tért nyugovóra.

A mai kereskedésben

  • a Dow Jones 0,77%-os mínuszban,
  • a Nasdaq 100 0,33%-os mínuszban,
  • az S&P 500 pedig 0,64%-os mínuszban végzett.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lejjebb került a Dow, stagnál az S&P500

Kissé lejjebb kerültek a keddi kereskedés végéhez közeledve az amerikai tőzsdék, miután a befektetők az újabb amerikai koronavírus mentőcsomaggal kapcsolatos politikai egyeztetések mellett a beérkező vállalati gyorsjelentésekre figyeltek. A Pfizer 4,4 százalékkal került feljebb, miután a cég bevétel és profit soron is felülteljesítette a várakozásokat, és a menedzsment felfelé módosította a teljes évre vonatkozó előrejelzését. A 3M 4,6 százalékot esett, miután a cég bevétele és eredménye is elmaradt a várttól, míg a McDonald’s részvényárfolyama 2 százalékot esett a cég legfrissebb számai után. A Dow 0,2 százalékos esése mellett a Nasdaq 0,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 stagnál.

Nincs egyértelmű irány a tengerentúli börzéken

A keddi kereskedés második felében sem találják az irányt a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők a beérkezett vállalati beszámolók mellett a mai piaczárás után közzétételre kerülő gyorsjelentésekre várnak. Az egyedi részvények esetében az Eastman Kodak papírjai 213 százalékkal kerültek ma feljebb, miután a cég 765 millió dolláros hitelt kap az amerikai kormányzattól azért, hogy a cég gyógyszerészeti alapanyagokat állítson elő az Egyesült Államokban. A Dow 0,2 százalékos esése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,4 százalékot esett.

Hatalmas hitelt kap az amerikai kormányzattól, egy nap alatt megnégyszereződött az árfolyam

Az amerikai kormányzattól 765 millió dolláros hitelt kap az Eastman Kodak azért, hogy a vállalat gyógyszerészeti alapanyagokat állítson elő az Egyesült Államokban. A bejelentésre hatalmasat emelkedtek ma a cég papírjai, a társaság részvényárfolyama 342,9 százalékos pluszban is járt kedden.

Tovább a cikkhez

Felemásan teljesítenek az amerikai részvényindexek

Lejjebb kerültek az irányadó amerikai részvényindexek kedden, majd a piacnyitástól távolodva a tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítenek. A befektetők a beérkező, felemás vállalati gyorsjelentéseket emésztik, míg a piaci szereplők egy része várakozó álláspontra helyezkedhetett, miután a mai piaczárás után is több nagyvállalat teszi majd közzé legfrissebb számait, többek között a Visa és a Starbucks is.  A Dow 0,2 százalékos esése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb.

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,6 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül egyedül az OTP tudott 0,5 százalékkal emelkedni, a Mol 0,7 százalékot gyengült, a Magyar Telekom 1,9 százalékkal került lejjebb, a Richter pedig 2,2 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a Waberer's teljesített, melynek árfolyam 4,3 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az OTT-One teljesített, melynek árfolyama 2,9 százalékot esett.

Mérsékelten esnek a tengerentúli tőzsdék

A lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a keddi nyitás után, a Dow 0,4 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékot esett. Az amerikai republikánusok hétfőn a szenátusban előterjesztették újabb, ezermilliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervüket, azonban a csomag részletei eltérnek a demokraták elképzeléseitől. A piaci kommentárok szerint a két oldalnak közös nevezőre kellene jutni péntekig (amikor a mostani munkanélküli segélycsomag lejár) ahhoz, hogy a tőzsdék folytathassák a hétfőn látott visszapattanást. Emellett egy ezermilliárd dollár körüli, vagy az alatti csomag valószínűleg a piac csalódottságát eredményezné.

Megroppant a McDonald's a koronavírus alatt

Bár a McDonald éttermei világszerte részlegesen újranyitottak, a cég második negyedéve gyengére sikerült, több soron az elemzői várakozások alatt alakultak a társaság számai, amelyet a befektetők kedvezőtlenül fogadtak, a McDonald's árfolyama esik a nyitás előtti kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a Pfizer a nyitás előtti kereskedésben

Több európai vállalat után a tengerentúlról is érkeznek a gyorsjelentések, a piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a Pfizer: A gyógyszeripari óriás árbevétele a tavalyi második negyedéves 13,26 milliárd dollárhoz képest 11 százalékkal 11,8 milliárd dollárra csökkent, ami kedvezőbb volt, mint az elemzők által várt 11,5 milliárd dollár. A társaság adózott eredménye 5,05 milliárd dollárról 32,1 százalékkal 3,43 milliárd dollárra esett vissza, ami szintén felülmúlta az elemző várakozásokat. A társaság emellett megemelte mind a 2020-ra vonatkozó EPS, valamint árbevétel várakozásait is. A befektetők kedvezően fogadták a cég gyorsjelentését, a Pfizer árfolyama 3,4 százalékos pluszban van az előkereskedésben.

Lefordult a Richter

Lefordult a magyar tőzsde a délutáni kereskedés első felében, a BUX 0,6 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,1 százalékot emelkedett, a Mol 0,3 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom 0,8 százalékot gyengült, a Richter pedig 2,2 százalékkal került lejjebb. A Richter esetében nem érkezett vállalati hír, így technikai korrekcióról beszélhetünk, már lassan egy hónapja alacsonyabb csúcsokat és mélypontokat látunk a gyógyszergyártó részvény grafikonján. A mostani eséssel a részvény RSI alapján már a túladott tartomány határán van.

Több mint 600 millió forint osztalékot fizet a Zwack Unicum

A Zwack Unicum igazgatósága a közgyűlés hatáskörében eljárva jóváhagyta a korábban előterjesztett javaslatot, amely szerint a társaság 610,5 millió forint osztalékot fizet.

Tovább a cikkhez

Esik a Louis Vuitton márka mögött álló LVMH árfolyama

Esnek a luxuscikk gyártó LVMH részvényei a keddi kereskedésben, miután csalódást keltő számokat publikált a cég. Az árbevétel az első félévben 27 százalékkal 18,4 milliárd euróra esett vissza, viszont a nettó profit a tavalyi első féléves 3,3 milliárd euróról 84 százalékkal 522 millió euróra esett vissza, ami jelentősen alulmúlt az elemzői várakozásokat. Az LVMH árfolyama 4,6 százalékot esett.

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék a keddi kereskedésben, a BUX hétfői záróértéke közelében jár. A hangulatot javította, hogy az USA-ban a koronavírusos fertőzöttek száma, és a halálozások száma is csökkenést mutatott hétfőn. Emellett az is pozitívan hatott a hangulatra, hogy a Moderna hétfőn megkezdte a vakcinajelöltjének harmadik fázisú tesztelését.

A Peugeotnak sikerült alaposan meglepnie az elemzőket

Több soron is verte az elemzői várakozásokat a PSA, miután a cégnek sikerült a koronavírus válság ellenére is profitabilisnek maradnia az első félévben, ezzel szemben az elemzők veszteségre számítottak. A befektetők kedvezően fogadták a társaság friss számait, a PSA árfolyama 4 százalékot emelkedett.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,4 százalékot emelkedése mellett, a CAC 0,2 százalékkal került lejjebb, míg az FTSE 100 0,2 százalékot emelkedett. A milánói börze stagnál, míg a spanyol tőzsde 0,2 százalékot emelkedett. A hangulatot javította, hogy az amerikai republikánusok hétfőn a szenátusban előterjesztették újabb, ezer milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervüket, azonban a hangulatra árnyékot vetnek a koronavírus terjedésével kapcsolatos aggodalmak, Nagy-Britannia Németországgal és Franciaországgal szemben is karantén bevezetését fontolgatja, Belgium pedig teljes lezárást tervez a fertőzésszám megugrása miatt.

Hétfői záróértéke közelében indította a keddi kereskedést a magyar tőzsde

Hétfői záróértéke közelében indította a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az OTP 0,2 százalékkal került feljebb, a Mol 0,4 százalékot emelkedett, a Richter 0,2 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékot esett. Kedden az MNB kötvényvásárlási aukciójára figyelnek a befektetők, a legnagyobb kérdés az lesz, hogy a múlt heti ígéreteknek megfelelően újraindítja-e kötvényvásárlásait az MNB. A Monetáris Tanács ugyanis azt közölte, hogy a 15 éven túli futamidők esetében ismét készek vásárolni. 

Mérsékelt elmozdulással indulhat a keddi kereskedés Európában

  • Emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést az amerikai tőzsdék, míg a technológiai szektor részvényei jól teljesítettek. A befektetők abban bíztak, hogy már hétfőn bejelenthetik az újabb 1000 milliárd dolláros amerikai költségvetési mentőcsomagot, amiből az állástalanná vált emberek kapnának juttatást és így a gazdaság újabb keresleti támogatást. A Dow végül 115 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,7 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Az ázsiai tőzsdék többsége feljebb került kedden, a befektetők a járványügyi hírek mellett az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos beszámolókra figyeltek, miután az amerikai republikánusok hétfőn a szenátusban előterjesztették újabb, ezer milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervüket. A Nikkei néhány pontos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékot erősödött. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,5 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 0,4 százalékkal került feljebb.
  • Kedden az MNB kötvényvásárlási aukciójára figyelnek a befektetők, a legnagyobb kérdés az lesz, hogy a múlt heti ígéreteknek megfelelően újraindítja-e kötvényvásárlásait az MNB. A Monetáris Tanács ugyanis azt közölte, hogy a 15 éven túli futamidők esetében ismét készek vásárolni. Az Egyesült Államokból a májusi Case-Shiller lakásárindex mellett a júliusi fogyasztói bizalmi indexet teszik közzé.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, a szeptemberi leszállítású WTI jegyzése 0,3 százalékos esést követően 41,74 dollárnál jár. Az arany árfolyama új történelmi csúcsra emelkedett ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése ezt követően kissé lejjebb került, az árfolyam 1940,21 dollárnál jár.
  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 346,36 forintot kell fizetni, míg egy dollár 295,36 forintba kerül.

Kedden teszi közzé gyorsjelentését többek között a McDonald’s és a Pfizer is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Griselda San Martin/Bloomberg via Getty Images

Koronavírus
oroszorszag
románia bukarest zászló
bull
útépítés építkezés
wall street
london nagy britannia city
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
bull