Tiktok shutterstock
Üzlet

Amerikai befektetők vásárolnák meg a TikTokot

Portfolio
Fontolgatják a TikTok megvásárlását olyan amerikai befektetők, akik a közösségi médiaalkalmazás anyacégében, a ByteDance-ben is befektetők. Becslésük szerint a TikTok úgy 50 milliárd dollárt érhet, ami jóval magasabb érték, mint a Snap Inc. értéke – értesült a Reuters.

A pekingi ByteDance azért adhatja el a TikTokot, mert az amerikai hatóságok fontolgatják az alkalmazás betiltását, hiszen úgy vélik, az adatokat gyűjt a felhasználókról, melyet a kínai hadseregnek és titkosszolgálatoknak továbbítanak. Mivel a TikTok legnagyobb felhasználói bázisát amerikai tinédzserek adják, ezért könnyen lehet, hogy az alkalmazás eladás a cég legjobb opciója.

A TikTok iránt eddig a Sequoia Capital és a General Atlantic érdeklődtek, mindkét alapkezelő a ByteDance befektetője. A Reuters forrásai szerint az alapkezelők 50 milliárd dolláros vételárról egyeztettek.

A ByteDance vezérigazgatója, Jiming Zsang nem biztos, hogy elégedett az ajánlattal; állítólag ő 50 milliárd dollárt meghaladó összeget kérne az alkalmazásért.

A TikTok becsült árbevétele tavaly 1 milliárd dollár volt, 2021-re ez már 6 milliárd dollárra hízhat egyes források szerint. A közösségi oldal főleg hirdetési bevételekből él meg.

Ha nem sikerül nyélbe ütni az ügyletet, a ByteDance valószínűleg leválasztja majd az amerikai ágát, viszont más országokban elérhető marad.

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde