Előfizetői tartalom

Óriási a visszaesés a Wizz Airnél, veszteséges lett a negyedév

Portfolio
Alaposan megérezte a koronavírus negatív hatását a Wizz Air, a cég utasforgalama és bevételei is jelentősen visszaestek, emellett veszteséges negyedévet zárt a fapados légitársaság. A cég részvényárfolyama a gyenge eredményekkel ellentétben viszont emelkedik, ami annak tudható be, hogy az elemzők még a látottaknál is nagyobb visszaesésre számítottak.

Ahogy arra számítani lehetett, a Wizz Air utasforgalma nagyon visszaesett a koronavírus járvány, valamint a pandémia miatt bevezetett utazási korlátozások miatt a második negyedévben, a cég a tavalyi 10,4 millió főhöz képest 93,2 százalékkal kisebb, 707,2 ezer fős utasforgalmat bonyolított. Emellett a kapacitás kihasználtság 93,7 százalékról 55,5 százalékra csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés