Előfizetői tartalom

ESG befektetések: szakmai fórumot tartott a Budapesti Értéktőzsde

Portfolio
Július 16-án nyilvános szakmai fórumot tartott a Budapesti Értéktőzsde, amelynek középpontjában az ESG befektetések és a fenntartható pénzügyek álltak. Az online formában megrendezett előadássorozat a hazai tőkepiaci ökoszisztéma fejlődésének katalizálását célozta a BÉT ösztönzésével, a fenntarthatósági célok mentén. A digitális konferencia a hazai tőkepiac számos aspektusából járta körbe a fenntartható befektetések világszerte egyre nagyobb súllyal bíró témakörét: az érdeklődők az intézményi és a kibocsátói oldal tapasztalatai mellett a tanácsadók, adatszolgáltatók, kutatók és humán erőforrás szakértők szemszögét is megismerhették.

Az online rendezvény résztvevőit Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója köszöntötte, aki azokat az ESG befektetésekkel kapcsolatos, elmúlt években tapasztalt mérföldköveket emelte ki, amelyek alapján a 2020-as év az ESG befektetéseket tekintve fordulópontnak nevezhető. Ilyen volt például a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Zöld Pénzügyi Program, amely...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái