vakcina_oltas
Üzlet

Megszólalt az egyik legnagyobb gyógyszercég: nem lesz elég egy oltás a koronavírus ellen

Portfolio
Valószínűleg többször is be kell adni az embereknek a koronavírus elleni, kifejlesztés alatt álló oltóanyagot, amelynek forgalmazása október-novemberben kezdődhet meg a világ minden táján – közölte az AstraZeneca gyógyszeripari cég.

A jövőbeni koronavírus-vakcinát lehet, hogy 12 havonta kell majd beadni – figyelmeztetett csütörtökön a brit cég. A CNBC beszámolója szerint Pascal Soriot vezérigazgató ugyanakkor elismerte: „az az igazság, hogy nem tudjuk, a vírus nagyon kiszámíthatatlan”. Szavai összhangban állnak a világ egyik legismertebb járványügyi szakértőinek mai szavaival:

 Csütörtökön azt is közölte a cég, hogy előrehaladott kísérleti szakaszban vannak a vakcina kifejlesztésével, ezt Nagy-Britannia, Brazília és Dél-Afrika után hamarosan az USA-ban is megkezdik. A tesztek során most azt akarják felderíteni, miként reagál az immunrendszer az oltóanyagra. Július elején az Oxfordi Egyetem kutatói segítségével kifejlesztett szer ígéretes eredményeket hozott.

Soriot szerint a legtöbb cég, aki most vakcina fejlesztésén dolgozik, két kezdeti injekcióval számol. Jelenlegi, a SARS1 elleni vakcinából származó ismereteik szerint az így szerzett immunitás 12, talán 18 hónapig tarthat.

A társaság az elmúlt hónapokban az USA-ban és Európában is kapott támogatást kutatás-fejlesztéseihez, most pedig az tervezi, hogy

október-novemberben már elkezdhetik a vakcina forgalmazását azzal a céllal, hogy egyidőben a világon mindenki számára elérhetővé tegyék.

A társaság csütörtökön emelkedő bevételekről és értékesítésről adott számot gyorsjelentésében, árfolyama a New York-i tőzsdén 2,0% körüli emelkedést mutat.

Címlapkép: Getty Images

opec
arany ezüst
Koronavírus
oroszorszag
románia bukarest zászló
bull
útépítés építkezés
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
opec