Richter
Üzlet

Hétfőn jelent a Richter, növekvő bevételt és profitot várnak az elemzők (2.)

Portfolio
Hétfőn teszi közzé idei második negyedéves számait a Richter, a Portfolio által készített konszenzus alapján az elemzők mindegyike növekvő árbevételt várt a korábbi év azonos időszakához képest. A várakozások mediánja szerint az árbevétel 9,6 százalékkal emelkedhetett a második negyedévben, a korábbi azonos időszakával összehasonlítva. Az általunk megkérdezett elemzők által adott válaszok mediánja alapján a Richter adózott eredménye 17,8 százalékkal nőhetett az idei második negyedévben.

Milyen lesz az eredmény?

Update (19:55)

A saját konszenzusunk elkészülte után még egy elemző elküldte várakozásait, amellyel kibővítettük elemzői konszenzusunkat, az újabb elemzői várakozás azonban mind a Richter második negyedéves árbevétele, mind az adózott eredménye esetében kismértékben módosította csupán az elemzői várakozások mediánját.

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 9,6 százalékkal 131,5 milliárd forintra emelkedhetett az idei második negyedévben. Az általunk megkérdezett elemzők kivétel nélkül növekvő árbevételt vártak 2019. második negyedévével összehasonlítva.

Az üzleti tevékenység eredménye 28,5 százalékkal 22,1 milliárd forintra emelkedhetett az elemzői várakozások mediánja szerint, míg az adózott eredménynél 17,8 százalékkal magasabb, 20,7 milliárd forintos profitot vetített előre a Portfolio által összeállított elemzői konszenzus mediánja.

A Porftolio által összeállított elemzői konszenzus várakozásainak mediánja alapján a Richter összes árbevétele 131,5 milliárd forintra emelkedhetett 2020. második negyedévében, ami 7 százalékkal alacsonyabb az idei első negyedéves árbevételi rekorddal összehasonlítva, a bevétel növekedésében közrejátszhatott a vélhetően továbbra is jól teljesítő Vraylar, és a forint gyengülése is segíthetett.

A bruttó fedezeti hányad 2020. második negyedévében az elemzői várakozások mediánja szerint 56,9 százalékos lehetett, ami 0,6 százalékpontos emelkedést jelentene a korábbi év azonos időszakához képest.

A Portfolio saját konszenzusának mediánja alapján az üzleti tevékenység eredménye 28,5 százalékkal 22,1 milliárd forintra emelkedhetett a második negyedévben, míg az általunk készített elemzői konszenzus mediánja szerint a Richter adózott eredménye 17,8 százalékkal 20,7 milliárd forintra emelkedhetett a második negyedévben.

Felpattant az árfolyam

A Richter május eleje és július eleje között gyakorlatilag oldalazott, majd az árfolyam lejjebb került, a részvény egyre alacsonyabb csúcspontokat és mélypontokat hagyott a grafikonon. Szerdán azonban fordulat következett és a Richter ismét emelkedni kezdett. Az árfolyam ma 3,8 százalékkal került feljebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 6,9 százalékot esett emelkedett.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Koronavírus
oroszorszag
románia bukarest zászló
bull
útépítés építkezés
wall street
london nagy britannia city
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
bull