Tőzsde
Üzlet

Ezekre a részvényekre érdemes figyelni, ha folytatódik a dollár gyengülése

Portfolio
A Goldman Sachs arra számít, hogy az amerikai dollár öt százalékot gyengülhet majd az elkövetkező tizenkét hónap folyamán, a bankház stratégái által összeállított lista huszonhat vállalat részvényeit tartalmazza, amelyek bevételeik nagyobb részét az Egyesült Államokon kívül realizálják, ezért az elemzők szerint ezen cégek papírjai profitálhatnak majd a dollár folytatódó gyengüléséből.

1 2

Ezekre a részvényekre érdemes figyelni, ha tovább gyengül a dollár

A dollárindex négy százalékot gyengült május közepe óta és a Goldman Sachs várakozásai szerint a trend a következő tizenkét hónap során is folytatódik, a bankház további öt százalékos gyengülést vár. Ennek megfelelően a befektetőknek el kellene kezdeniük a portfolióik átrendezését, hogy azokban a nemzetközi irányultsággal rendelkező vállalatok nagyobb szerepet kapjanak, amelyek képesek lehetnek profitálni a dollár gyengüléséből.

A bankház stratégája kiemelte, ha a dollár gyengül, a befektetőknek olyan vállalatok felé kellene fordulnia, amelyek bevételeik nagyobb részét realizálják külföldön. A legmagasabb nemzetközi értékesítési kitettséggel rendelkező S&P500-as cégeknél a bankház szektor-semleges kosarában a medián-részvény bevételének hetven százaléka származik külföldről.

David Kostin az S&P500-as indexből válogatott össze vállalatokat, amelyek jól pozícionáltak ahhoz, hogy a dollár gyengüléséből profitálhassanak, a listán szereplő huszonhat vállalat bevételének legalább hetven százaléka származik külföldről. A listán szereplő társaságokat növekvő sorrendben tették közzé, az Egyesült Államokon kívül realizált bevételeik arányában.

26. Wynn Resorts

A Wynn Resorts piaci kapitalizációja 8 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 70 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 47,9 százalékot esett. 

25. Waters Corp

A társaság piaci kapitalizációja 14 milliárd dollár, a Waters Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 71 százalék. A cég részvényárfolyama idén 9,2 százalékkal került lejjebb. 

24. Aflac

Az Aflac piaci kapitalizációja 27 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 71 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 32,9 százalékot esett. 

23. Colgate-Palmolive

A vállalat piaci kapitalizációja 64 milliárd dollár, a Colgate-Palmolive Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 71 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 12,1 százalékot emelkedett. 

22. Coty

A Coty piaci kapitalizációja 3 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 72 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 67,1 százalékot esett. 

21. Baker-Hughes

A társaság piaci kapitalizációja 11 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 74 százalék. A Baker-Hughes árfolyama idén 39,5 százalékot esett. 

20. Mondelez

A Mondelez piaci kapitalizációja 78 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 74 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 0,7 százalékkal került feljebb. 

19. Xilinx

A Xilinx piaci kapitalizációja 25 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 74 százalék. A Xilinx árfolyama idén 9,8 százalékot emelkedett.

18. BorgWarner

A vállalat piaci kapitalizációja 8 milliárd dollár, a BorgWarner Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 77 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 15,7 százalékot esett. 

17. Microchip Technology

A Microchip Technology piaci kapitalizációja 25 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 78 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 2,9 százalékot esett.

16. Western Digital

A Western Digital piaci kapitalizációja 14 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 78 százalék. A Western Digital árfolyama idén 32,1 százalékkal került lejjebb. 

15. Intel

A vállalat piaci kapitalizációja 256 milliárd dollár, az Intel Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 78 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 20,3 százalékot esett. 

14. IPG Photonics

A társaság piaci kapitalizációja 9 milliárd dollár, az IPG Photonics Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 79 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 23,5 százalékot emelkedett. 

Ez a cikk folytatódik
1 2
bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
beirut_libanon