elon musk
Üzlet

Megint beszólt Elon Musk: Kína menő, az amerikaiak önelégültek és arrogánsak

Portfolio
Elon Musk mostanában sok nagy vihart kavaró kijelentést tett, sikerült tegnap is összehoznia egy ilyet, amikor egy interjúban a kínai nép nagyszerűségét méltatta, miközben az Egyesült Államok lakosságát annak önelégültsége miatt keményen kritizálta.

A milliárdos feltaláló-cégvezér úgy látja, hogy a kínaiak „okosak és keményen dolgoznak”, miközben az amerikaiak „önelégültek és arrogánsak.” Gondolatait egy Automotive Newsnak adott interjúban osztotta meg, ahol arról kérdezték, hogy lát-e arra esélyt, hogy Kína lesz a világ vezető elektromos autós országa.

Musk a következőt válaszolta a CNBC idézete szerint:

Szerintem Kína menő. A kínai energia nagyszerű. Rengeteg az okos, dolgos ember. És nem önelégültek, arrogánsak, miközben az Egyesült Államokban egyre több az önelégültség és az arrogancia, különösen a Bay Area, Los Angeles és New York környékén.

A kínai kormány 1,6 milliárd dolláros kedvezményes hitellel segítette tavaly a Teslát annak érdekében, hogy beinduljon sanghaji gyárában is a gyártás, Kalifornia önkormányzata viszont korábban adókedvezményekkel támogatta Musk vállalkozását.

A feltaláló ellenérzéseit valószínűleg az vívta ki, hogy míg Kínában gyorsan visszaállíthatta a termelést gyáraiban, Kaliforniában tartósabb ideig be kellett zárnia és éles szóváltásba keveredett a helyi önkormányzattal is.

„Amikor túl sokáig nyertes pályán vagy, hajlamos vagy úgy gondolni, hogy ez már örökké így tart majd. Az Egyesült Államok, különösen Kalifornia és New York, már túl régóta nyerő helyzetben van. Olyanok, mint egy sportcsapat, amely sok világbajnokságot megnyert, önelégültté válnak és elkezdenek veszíteni” – kritizálta az Egyesült Államokat a dél-afrikai feltaláló.

Hozzátette: úgy látja, minden amerikai autógyártó közül a Tesla kapja a legkevesebb támogatást, míg Kínában bár az állam segítéségét még mindig főleg az állami vállalatok élvezik, legalább itt neki is segítenek.

Musk egyébként az Obama-kormánytól is kapott 465 millió dollárnyi hitelt vállalkozásának beindításához, ezt a kölcsönt a Tesla 2013-ban, 9 évvel a hitel lejárata előtt előtörlesztette.

arany
commerzbank shutter
donaldtrump
koronavirus usa
google
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Felülünk a trendvonatra és közben vételi és eladási zónákat azonosítunk.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
arany