SiemensHealthineers
Üzlet

A Siemens Healthineers felvásárolja a Varian Medical Systemst

Portfolio
Vasárnap bejelentették, hogy német Siemens Healthineers 16,4 milliárd dollárért megvásárolja a Varian Medical Systemst, a tranzakció lezárására várhatóan 2021. első felében kerülhet sor.

A német Siemens Healthineers vasárnap bejelentette, hogy megvásárolja az amerikai Varian Medical Systemst 16,4 milliárd dollárért. Az ügylet a Siemens Healthineers első jelentős terjeszkedési lépése, mióta a társaságot 2018-ban leválasztották a Siemensről és cég részvényeit a tőzsdére vitték.

A megállapodás értelmében a Siemens Healthineers készpénzért megvásárolja a Varian összes részvényét 177,5 dolláron, ami huszonnégy százalékos prémiumot jelent az amerikai vállalat részvényeinek pénteki záróárával összehasonlítva.

A Siemens Healthineers pénzügyi vezetője szerint a felvásárlással jelentősen megerősítik pozíciójukat a kardiológián és a neurológián kívül. A vállalat vezérigazgatója elutasította azon felvetéseket, hogy túl sokat fizettek volna a Varianért, Bernd Montag szerint, ha perspektivikusan szemlélik, ésszerű árat értek el a cégért.

A Varian felvásárlásával a Siemens Healthineers a sugárterápia vezető vállalatát veszi meg, amely ötven százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik. A Siemens Healthineers rámutatott a rák előfordulásának hosszú távú növekedésére, az esetek száma globálisan a 2010-es tizennégy millióról az előrejelzések szerint huszonöt millióra nőhet 2030-ra. Mindez egy húsz milliárd dolláros piac, ami az előrejelzések alapján évesített 6 és 10 százalékos ütemben nőhet a vállalat szerint.

A tranzakciót a Varian részvényesei mellett a hatóságoknak is jóvá kell hagynia, az ügylet lezárására várhatóan 2021. első felében kerülhet majd sor.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
beirut_libanon