Microsoft
Üzlet

Donald Trump nyilatkozata után a Microsoft szünetelteti a TikTokkal kapcsolatos tárgyalásokat

Portfolio
A Microsoft szünetelteti a TikTok amerikai operációjának megvásárlására vonatkozó tárgyalásokat, miután a Wall Street Journal szerint az amerikai elnök pénteken azt mondta, hogy ellenzi a tranzakciót. Az ügyletben résztvevők szerint a tárgyalások nem estek kútba, azonban a felek megpróbálnak tisztábban látni a Fehér Ház álláspontjával kapcsolatban.

A Microsoft szünetelteti a TikTok amerikai operációjának megvásárlására vonatkozó tárgyalásokat, miután a Wall Street Journal az ügyre rálátó forrásai szerint Donald Trump pénteken azt mondta, hogy ellenzi a tranzakciót.

Az amerikai elnök nyilatkozatai arra késztették a TikTokot, hogy további engedményeket tegyen, beleértve azt is, hogy a TikTok beleegyezett, hogy legalább tízezer munkahelyet teremt az Egyesült Államokban a következő három évben. Azonban a lap forrásai szerint nem világos, hogy ezek megváltoztatják-e az amerikai elnök álláspontját.

A TikTok anyavállalata, a Bytedance alapítója, Zhang Yiming szintén beleegyezett, hogy részesedését bármely ügylet részeként értékesítené; az amerikai elnök nyilatkozata előtt Zhang Yiming egy kisebbségi részesedést megtartott volna az akkor tárgyalás alatt lévő megállapodás szerint.

A szoftver-óriás előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Bytedance-szel, a lap forrásai szerint közeledtek a megállapodás felé, azonban mindezt félbeszakította Donald Trump nyilatkozata, miután az elnök elmondta, hogy betiltaná az app-ot, és nem támogatja a tranzakciót. A lap szerint az elnöki nyilatkozat előtt a felek úgy vélték, hogy az ügylet egy része hétfőre körvonalazódhat.

Az elnöki kommentár váratlanul érhette a cégeket, a lap forrásai szerint a Fehér Ház hetekig részt vett a megbeszélésekben, és már a kezdetektől világos volt, hogy a kívánt eredmény az lenne, ha a TikTok amerikai tulajdonban lenne.

A szombaton közzétett nyilatkozatban a Fehér Ház szóvivője kiemelte, hogy a kormányzatnak nagyon súlyos nemzetbiztonsági aggályai vannak a TikTokkal kapcsolatban. Vasárnap az amerikai pénzügyminiszter elmondta, hogy a kormányzat és a kongresszusi vezetők között egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy a TikTok nem működhet az Egyesült Államokban a jelenlegi formájában, hivatkozva a nemzetbiztonsági aggályokra.

A pénzügyminiszter szerint az elnök betilthatja az appot az Egyesült Államokban, vagy kikényszerítheti annak eladását. A tranzakcióról folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban néhány érintett vezető abban bízik, hogy az amerikai elnök meggondolja magát, és engedi az ügylet folytatását, mivel a tranzakció olyan módon van felépítve, ahogy azt kérte.

A két vállalat megpróbálja tisztázni a Fehér Ház álláspontját, és hogy terveznek-e további lépést azért, hogy megnehezítsék a TikTok működését az Egyesült Államokban. Donald Trump elmondta, hogy inkább teljes mértékben betiltaná az appot.

(WallStreetJournal)

Címlapkép forrása: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
beirut_libanon