Előfizetői tartalom

Megroppantotta a koronavírus a világ legnagyobb szeszesital-gyártóját

Portfolio
Bár a Diageo pénzügyi évének első fele még jól sikerült, a koronavírus globális terjedése jelentős negatív hatással volt a vállalat eredményeire a pénzügyi év második, június végéig tartó részében, hiszen az értékesítés volumenével együtt az árbevétel is visszaesett, a koronavírushoz kapcsolódó egyszeri tételek miatt pedig közel feleződött a cég profitja.

Az előző negyedévvel zárult a világ legnagyobb szeszesital-gyártójának, a Diageonak a pénzügyi éve. Az értékesítés volumene 11,2 százalékkal esett vissza organikusan az előző évhez képest, a legnagyobb visszaesés Ázsiában és Dél-Amerikában volt (15-15 százalék). Az árbevétel az egy évvel korábbi 12,9 milliárd fonthoz képest organikusan 8,4 százalékkal 11,8 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés