Előfizetői tartalom

Duplázódó bevételek, egekbe szökkenő profit, itt vannak a válság igazi nyertesei

Portfolio
Várható volt, hogy a koronavírus miatti lezárásokban a videójáték ipar lehet az egyik olyan ágazat, amelyik nagy nyertesként kerülhet ki, hiszen az otthonaikban ragadt emberek számára a szórakozás kevés formája volt elérhető, viszont játszani otthonról is lehet. Ha az egyes videójáték ipari cégek részvényeit nézzük, akkor az látszik, hogy a befektetők is úgy gondolták, hogy ez az ágazat profitálhat a karanténból, két piacvezető cég legfrissebb számaiból pedig az látszik, hogy igen erős negyedévet zártak ezek a vállalatok.

Take-Two Interactive Software Leginkább a Grand Theft Auto szériáról lehet ismerős a Take-Two, a cég kifejezetten jól teljesített az első negyedévben, a cég nettó foglalásai (lényegében az értékesített termékek és szolgáltatásokból származó bevétel, amelyet a játékgyártók szeretnek alkalmazni a hagyományos árbevétel helyett) több mint a duplájukra, 136 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái