Előfizetői tartalom

Felpörgeti a beruházásokat a Telekom, módosultak a tervek

Portfolio
A Magyar Telekom a második negyedévben mérsékelten csökkenő bevételről és EBITDA-ról, hatodával visszaeső működési eredményről és több mint ötödével csökkenő adózott eredményről számolt be, a bevétel és az EBITDA nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak. A menedzsment döntött az optikai hálózat fejlesztésének felgyorsításáról, emiatt a 2020-as beruházások növekednek majd a korábban várt szinthez képest, a szabad cash flow pedig a korábban várt növekedés helyett nagyjából változatlan maradhat, emiatt módosultak a 2020-ra vonatkozó célkitűzések.

Nagyjából a várakozásoknak megfelelő A Magyar Telekom árbevétele közel 1 milliárd forinttal maradt el az elemzői várakozások átlagától, az EBITDA azonban a vártnak megfelelő volt, a működési eredmény közel 3, az adózott eredmény pedig 6,7 százalékkal maradt el az elemzők által várttól. Csökkenő bevételek és EBITDA A Telekom bevételei 2,2 százalékkal 157,2 milliárd...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái