Előfizetői tartalom

Fordulat az OTP-nél, de ez még nem a válság előtti szint

Portfolio
Augusztus 7-én, péntek hajnalban teszi közzé második negyedéves számait az OTP. Az elemzői várakozások alapján a bankcsoport bevétele és működési eredménye negyedéves alapon nagyjából stagálhatott, és bár az OTP a negyedévben több mint 50 milliárd forint céltartalékot képezhetett meg, az adózott eredmény az első negyedéves 4 milliárd forint veszteség után 68 milliárd forint lehetett, ami negyedéves alapon nagy fordulat, de még így is közel harmadával kevesebb, mint az egy évvel korábbi profit.

Az elemzői várakozások alapján az OTP összes bevétele 9 százalékkal 282,7 milliárd forinttal emelkedhetett az idei második negyedévben, amihez nyilván hozzájárultak az akvirált bankok, negyedéves alapon stagnáltak a bevételek. A bevételeken belül a nettó díjak és jutalékok éves és negyedéves alapon is visszaesést mutathattak. A működési költségek év/év alapon 14...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés