Előfizetői tartalom

Hatalmas pusztítást végzett a koronavírus a világ nagyvállalatainál

Portfolio
Sok izgalmas meglepetéssel szolgált az idei második negyedéves gyorsjelentési szezon, hiszen ez volt az évnek az az időszaka, amikor a világ már lényegében a negyedév elejétől a végéig érezte a bőrén a járvány gazdasági hatásait. A visszaesés a világ legnagyobb vállalatinál nem maradt el, bár sok esetben a jelentősen lefelé módosított elemzői várakozásokat sikerült felülmúlniuk a cégeknek. Összefoglaltuk a friss gyorsjelentések közül a fontosabbakat.

Disney A koronavírus válság egyik legnagyobb vesztese a Disney, a cég diverzifikált szórakoztatóipari-, és média portfóliója óriási ütést szenvedett el a második negyedévben, miután a világjárvány lényegében a cég összes üzletágát negatívan érintette. A Disney árbevétele a tavalyi második negyedéves 20,3 milliárd dollárról 42 százalékkal 11,8 milliárd dollárra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés