Előfizetői tartalom

Folytatódhat az emelkedés a magyar tőzsdén? Mi a vár a forintra? Erről vallottak a profi befektetők

Portfolio
A fontosabb nemzetközi részvényindexek emelkedése folytatódott júliusban, azonban a magyar tőzsde mérsékelten alulteljesítő volt az elmúlt hónapban a nemzetközi börzékkel összehasonlítva. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők hosszabb távon látnak fantáziát a hazai részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők több hazai blue chipért is rajongtak ebben a hónapban, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az előttünk álló hónapok folyamán.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Allianz Alapkezelő, CIB, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Merre mehet a magyar tőzsde?

A koronavírus-járvány tombol a világban, az amerikai, az indiai, és a latin-amerikai gócpontokban továbbra is súlyos a helyzet, az év eleji részvénypiaci pániknak azonban már szinte nyoma sincs a tőzsdéken, a fontosabb nemzetközi részvényindexek emelkedése folytatódott júliusban, a Nasdaq például új történelmi csúcsra kapaszkodott. Úgy tűnt, hogy a piaci szereplőket a járványhelyzet kevésbé aggasztja, a befektetők a gazdasági kilábalásra, a fejlesztés alatt álló koronavírus elleni vakcinákra, valamint a jegybanki eszközvásárlási programokra fókuszáltak elsősorban. A magyar tőzsde mérsékelten alulteljesítő volt júliusban a nemzetközi börzékkel összehasonlítva, a BUX az elmúlt hónapban 3,1 százalékkal került lejjebb.

BUX értékének alakulása
Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Az alapkezelői felmérésünkben résztvevő profi befektetők 40 százaléka várta azt ebben a hónapban, hogy a BUX a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozog majd 3 hónapos időtávon, míg az általunk megkérdezett alapkezelők 50 százaléka várt nagyobb, 5 és 15 százalék közötti emelkedést rövid távon. Egy kisebbség azonban pesszimista volt, ők rövid távon nagyobb, 5 és 15 százalék közötti esést is elképzelhetőnek tartottak a magyar tőzsdén.

A Portfolio augusztusi alapkezelői felméréséből kiderül:

  • Hogy mely hazai blue chipekért rajonganak most a profi befektetők
  • Az általunk megkérdezett alapkezelők egy része hosszabb távon erősödést vár a magyar tőzsdén
  • Mi vár még a forintra? Ezt is elárulták a profi befektetők.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés