Előfizetői tartalom

Már látszanak a válság első jelei, de még mindig erős az OTP

Már látszanak a válság első jelei az OTP működésén, negyedéves alapon már csökkent a nettó kamatbevétel, valamint a nettó díj- és jutalékbevétel, több operációban gyenge volt az értékesítési tevékenység, a teljesítő hitelállomány stagnált, a hitelportfólió minősége már mérsékelten romlott, ezek ellenére azonban a működési eredmény az előző negyedévhez képest már javult (itt azért az egyéb bevételek megugrása segített), és a bankcsoport úgy ért el az események fényében igen impresszív, az elemzői várakozásoknál magasabb profitot a második negyedévben, hogy a kockázati költségek még mindig magas szinten állnak. Továbbra is válságállónak tűnik az OTP, az árfolyam elmúlt hetekben látott alakulása nem ezt tükrözi.

Vártnál kevesebb céltartalékolás, magasabb profit Az elemzők által vártnak nagyjából megfelelő nettó kamatbevételt, nettó díj- és jutalékbevételt, és ezzel összes bevételt ért el az OTP a második negyedévben, a vártnál valamivel alacsonyabb működési költségek miatt a működési eredmény a várakozások felett alakult, és mivel a kockázati költségek soron 12,4 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés