tiktok
Üzlet

Nem csak a Microsoft, a Twitter is szemet vetett a TikTokra

Portfolio
Nem csak a Microsoft, de a Twitter is megkörnyékezte a TikTok anyavállalatát, a ByteDance-t felvásárlás céljából, a Twitter szintén a videómegosztó amerikai tevékenységei iránt érdeklődik – írja a Reuters az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Szakértők szerint azonban kérdéses, hogy a Twitter miből finanszírozna egy ekkora akvizíciót.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Azt eddig is lehetett tudni, hogy jelenleg a Microsoft tárgyalásokat folytat a TikTok felvásárlásáról, amire szeptember közepéig kapott haladékot Donald Trumptól az amerikai szoftveróriás.

A becslések szerint több tízmilliárd dolláros tranzakcióról lehet szó, aminek finanszírozása a Microsoftnak nem okozna gondot, viszont kérdéses, hogy a jóval gyengébb pénzügyi háttérrel működő Twitter rá tudna-e ígérni a Microsoftra.

A Twitter piaci kapitalizációja jelenleg 30 milliárd dollár, ezzel közel akkora a vállalat, mint a TikTok azon üzletága, ami iránt érdeklődnek. Ha a Twitter komolyan gondolja a felvásárlást, ahhoz jelentős tőkeemelésre lehet majd szüksége szakértők szerint, nem tud jelenleg elég hitelt felvenni hozzá. Ha pedig egy befektetői csoport tagjaként vásárolná meg, akkor kedvezőtlenebb feltételekkel szembesülne a Twitter. A Reuters értesülései szerint a Twitter egyik részvényese, a Silver Lake kockázati tőke társaság szívesen részt venne a tranzakció finanszírozásában.

A The Wall Street Journal szerint mind a Twitter, mint a Microsoft folytatott előzetes tárgyalásokat a TikTok anyavállalatával, de egyelőre a Microsoft a befutó.

Ami a Twitter mellett szól, hogy valószínűleg kevésbé ütközne a szabályozó hatóságok ellenállásába, mint a Microsoft a felvásárlás esetén és nem gyakorolna rá nyomást Kína sem, mivel a Microsofttal ellentétben nem aktív a távol-keleti országban.

Az értesüléseket sem a Twitter, sem a TikTok nem kommentálta. A Microsoft annyit tett hozzá, hogy azon van, hogy lezárja a tárgyalásokat szeptember közepéig.

Az amerikai elnök a héten rendelettel tiltotta be az amerikaiak számára a tranzakciókat a TikTok anyavállalatával, a ByteDance-szel, a két ország között fokozódó feszültségek közepette. Trump kijelentette, hogy támogatja a Microsoft felvásárlási terveit, amennyiben az amerikai kormányzat részt vehet a tárgyalásokban. Ha nem jön létre a megállapodás, abban az esetben Trump szeptember 15-tel betiltja az alkalmazást az Egyesült Államokban.

Címlapkép: Getty Images

jarmuipar szignicsor
pf_biztosito-173681134-20200913
orbanvarga
csehország prága
kórház orvosok koronavírus
hitel és maszk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus_maszk