Előfizetői tartalom

A klímavédelmi beruházások is az ezüstöt erősíthetik

Brutális szárnyaláson van túl az ezüst piaca, az elmúlt egy évben 88 százalékkal került feljebb dollár alapon. Ezzel a teljesítménnyel pedig nemcsak a szélesebb nyersanyagpiacot, hanem az amerikai részvénypiacot is rommá verte. Nemcsak az S&P 500-at, de még a nagy kedvencnek számító Nasdaq 100-at is, mely „csak alig” 40 százalékkal emelkedett. Kevesen fogadtak volna erre.

Katona Norbert az Accorde Alapkezelő Zrt. (Concorde Csoport) portfóliómenedzserének írását közöljük. Tavaly nyáron jelent meg az ezüst fundamentumait boncolgató írás, melyben végül ezüst rallyt várva, a vételek mellett érveltünk. Az azóta eltelt egy év minden várakozást felülmúlt: 80 százalékkal került feljebb az ezüst árfolyama. Ekkora emelkedés után jogosan merül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés