dollar_bankjegy
Üzlet

A tőzsdefelügyelet 38 millió dollára büntette Amerika egyik legnagyobb elektronikus brókercégét

Portfolio
Az Interactive Brokers nevű amerikai brókercég 38 millió dollár büntetést fizet gyanús tevékenység kiszűrésénak hiányosságai és a pénzmosási szabályok elégtelen teljesítése miatt - írja a tőzsdefelügyelet közleményében.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A brókercég 15 millió dollárt fizet az amerikai pénzügyi szektor szabályozó szervének (Financial Industry Regulatory Authority ,FINRA) a pénzmosási szabályok hiányos teljesítése miatt, amelyek több mint 5 éve széles körben fennálltak a vállalat működésében.

A vállalat 2013 és 2018 között jelentős növekedést ért el, ezzel az egyik legnagyobb elektronikus brókercéggé vált az országban, de a FINRA szerint nem fordítottak kellő figyelmet a több százmilliós tranzakció átvilágításához és a gyanús tevékenység kiszűrésére. A megállapodás részeként a vállalatnak független tanácsadók segítségét kell igénybe vennie a problémák kiküszöbölésére.

Az Interactive Brokers emellett 11,5 millió dollárt fizet az amerikai tőzsdefelügyeletnek (Securities and Exchange Commission, SEC) a gyanús tevékenységek jelentésének rendszeres elmulasztása miatt. A vállalat nem kommentálta a SEC vizsgálatának eredményeit.

A büntetés harmadik részlete (11,5 millió dollár) az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC), mert a határidős ügyletek során nem megfelelően ellenőrizték a munkavállalók számlakezeléseit. A vállalat több ízben megbízott egy korábban már csalás miatt elítélt személyt.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

pf_biztosito-173681134-20200913
orbanvarga
koronavirus_maszk
csehország prága
kórház orvosok koronavírus
hitel és maszk
vakcina oltás
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus_maszk