Frankfurti tőzsde
Üzlet

Vegyes zárás Amerikában

Portfolio
A délelőtti, átmeneti biztonytalanságot követően felfelé kapaszkodnak az irányadó európai részvényindexek,  befektetők Donald Trump hétvégi, elnöki rendeleteit emésztik. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést, a hazai blue chipek közül az OTP részvényei teljesítettek a legjobban. Az amerikai részvényindexek felemásan teljesítettek, a Dow emelkedett, a Nasdaq azonban lefordult.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Vegyes zárás

A Dow 1,3%-kal, 360 ponttal emelkedett a hétfői kereskedésben, az S&P500 index 0,3%-kal került feljebb, azonban a Nasdaq mínuszban zárt, a technológiai vállalatok indexe 0,4%-os veszteséget könyvelhetett el.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

A Dow tovább emelkedett az elmúlt órákban, a Nasdaq jön fel

Egy órával zárás előtt a Dow Jones index 1,28%-os pluszban van, jelenleg 27 786 ponton áll. Az S&P is meg tudta tartani az emelkedést, 0,27%-kal van feljebb a tegnapi záró szintnél. A Nasdaq -0,34%-kal továbbra is mínuszban van, de innen még könnyen fordulhat a kocka az utóbbi órákban, a 10 974-es szint ugyanis már magasabb, mint a megelőző órákban volt.

A Dow változatlanul áll, az S&P és a Nasdaq javított

Továbbra is mínuszban a Nasdaq, de az elmúlt órában sikerült ledolgoznia a visszaesésből, jelenleg -0,21%-on áll a záráshoz képest. A Dow nem tudja áttörni az 1%-ot,  27 685 ponttal 0,92%-on áll. Az S&P is emelkedett az elmúlt 1 órában, 3 357 ponttal 0,18%-os pluszban jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A Dow 1% körül jár, a Nasdaq a -1-et közelíti

Vegyesen teljesítenek az amerikai tőzsdeindexek, a Dow kereken 1%-kal van feljebb a tegnap záráshoz képest, míg a Nasdaq gyengélkedik, -0,64%-on jár. Az S&P egyelőre nem tudja eldönteni, merre menjen, minimális, 0,05%-os pluszban van.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Felpattant az OTP, emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárta a hétfői napot a magyar tőzsde, a BUX 350 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítettek. A Mol 1,6 százalékos esés után 1 810 forinton zárt, a Richter 1,7 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 7 030 forinton zártak. A Magyar Telekom 1,8 százalékos erősödés után 387 forinton zárt, a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 4,3 százalékos emelkedés után 10 880 forinton zárta a hétfői kereskedést. A Nutex 4,5 százalékkal került lejjebb, míg az Appeninn 6,5 százalékos emelkedéssel zárt.

Emelkedik a Dow, lefordult a Nasdaq

Felemásan teljesítenek az amerikai tőzsdék, a befektetők a vállalati hírek mellett az amerikai elnök által a hétvégén aláírt elnöki rendeleteket emésztették. A Dow 0,7 százalékkal került feljebb, a Dow komponensei közül a Boeing és a Caterpillar részvényei teljesítenek ma a legjobban. Az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,2 százalékot esett.

Felfelé kapaszkodnak az amerikai tőzsdék a hétfői piacnyitás után

Mérsékelt emelkedéssel indult a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, miután a hétvégi beszámolók szerint Donald Trump egyik elnöki rendeletével részlegesen visszaállítja a gazdasági válság miatt megnövelt munkanélküli segély fizetését, miután az amerikai elnök a gazdasági helyzet kezelésére négy elnöki rendeletet írt alá szombaton. A Dow 0,5 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került feljebb a hétfői piacnyitás után.

Emelkednek a régiós részvényindexek

A kínai inflációs adat és a Donald Trump által aláírt elnöki rendeleteket követően felfelé kapaszkodtak az irányadó európai részvényindexek, a DAX 0,2 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,5 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 stagnál. A régiós részvényindexek is emelkednek, a bécsi börze 1,1 százalékos erősödése mellett a lengyel tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a prágai részvényindex 1,1 százalékot emelkedett.

A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 4,6 milliárd forintos forgalom és 514 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Richter kivételével erősödnek, a hazai nagypapírok közül 3,9 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban.

Felpattant az OTP, emelkedik a BUX

A kezdeti, mérsékelt emelkedés egy részét ledolgozva felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek ma délelőtt, a DAX 0,2 százalékos esése mellett a CAC40 0,05 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde felpattant, a BUX 2,6 milliárd forintos forgalom és 462 pontos plusz mellett 1,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek a Richter kivételével emelkednek, a gyógyszergyártó papírjai 1,1 százalékkal kerültek lejjebb. A Mol mindemellett 0,5 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül 3,6 százalékos emelkedésével az OTP részvényei teljesítenek a legjobban ma délelőtt.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Enyhe emelkedéssel indult a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken, a befektetők egy része jól fogadta, hogy Donald Trump egyik elnöki rendeletével részlegesen visszaállítja a gazdasági válság miatt megnövelt munkanélküli segély fizetését, miután az amerikai elnök a gazdasági helyzet kezelésére négy elnöki rendeletet írt alá szombaton. Mindemellett a hangulatra az USA és Kína közötti feszültség árnyékot vetett. A DAX 0,1 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került feljebb.

Mérsékelt emelkedéssel indul a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt emelkedéssel indul a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 38 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek a hétfői piacnyitás után. Az OTP 1 százalékos erősödése mellett a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,6 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 1,1 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Európában emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés

  • Felemásan zárták a pénteki kereskedést az amerikai részvényindexek, a zárás felé közeledve a Dow és az S&P500 is előző napi záróértéke fölé tudott kapaszkodni, a befektetők a beérkező júliusi foglalkoztatottsági adat mellett a fiskális élénkítőcsomaggal kapcsolatos hírekre figyeltek, a Dow végül 47 pontos plusz mellett 0,17 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,06 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,9 százalékos eséssel zárt.
  • Ázsiában vegyesen teljesítettek a tőzsdék hétfőn, a befektetők egy része jól fogadta, hogy Donald Trump egyik elnöki rendeletével részlegesen visszaállítja a gazdasági válság miatt megnövelt munkanélküli segély fizetését, miután az amerikai elnök a gazdasági helyzet kezelésére négy elnöki rendeletet írt alá szombaton. A hongkongi tőzsde 0,3 százalékos esése mellett a sanghaji börze 0,5 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb. A japán és a dél-koreai tőzsdék hétfőn zárva tartottak.
  • Hétfőn a kínai inflációs statisztikát leszámítva sem az eurozónából, sem az Egyesült Államokból nem érkezik majd kiemelt makroadat.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, a szeptemberi leszállítású WTI jegyzése 0,5 százalékos emelkedést követően 41,83 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,1 százalékos esést követően 2029,50 dolláron jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 345,96 forintot kell fizetni, míg egy dollár 293,35 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

koronavírus
tesla
bikuci
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Portfolio HR Revolution 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
repülőtér