Frankfurti tőzsde
Üzlet

Az utolsó órában szakadtak be az amerikai tőzsdék

Portfolio
Felpattantak kedden az irányadó európai részvényindexek, a befektetők kedvezően fogadták a júliusi, erős kínai autó-értékesítési adatot, az európai autóipari részvények különösen jól teljesítenek ma, emellett a koronavírus vakcinával kapcsolatos beszámolók is javítani tudták a részvénypiacok hangulatát. A tengerentúli tőzsdék közül a Dow kereskedés végéig emelkedett, az S&P500 pedig a februári történelmi csúcsa közelében járt, de a felhevülő kínai-amerikai kereskedelmi háború lerontotta a kedélyeket.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Elfogyott a lendület

A kereskedés végére elfogyott a tőzsdék lendülete és az utolsó egy órában mintegy 400 pontos pluszt adott le a Dow Jones. Az orosz Covid-vakcina feltalálása által okozott optimizmust rövidesen letörték a tudományos hangok, a techszektor papírjait pedig adni kezdték a befektetők az erősödő kínai-amerikai kereskedelmi háború miatt, melynek eredményeképpen mindkét oldalon további tiltások várhatók.

A mai kereskedést

 • a Dow Jones végül 0,34%-os,
 • a Nasdaq 100 1,89%-os,
 • az S&P 500 pedig 0,8%-os mínuszban fejezte be.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

300 fölött a Dow

Még két óra van zárásig, de ha nem történik nagy baj, markáns pluszban végződhet a mai kereskedés a tengerentúlon. Az optimizmust a koronavírus-járvány megoldásához fűzött remények fűtik. A Dow Jones már több mint 300 pontos pluszban van.

A mai kereskedésben eddig 

 • 1,1%-os pluszt mutat a Dow Jones,
 • 0,49%-os pluszt mutat az S&P 500,
 • a Nasdaq 100 viszont 0,24%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lassan 300 pont pluszban a Dow

Szép kis rali van kialakulóban az amerikai tőzsdéken, az S&P már lassan ismét eléri a februári rekordokat, a Dow Jones index pedig már majdnem 300 pontos pluszban van. A befektetők valószínűleg az orosz Covid-vakcina hírére zsákolják a részvényeket, fittyet hányva annak tényére, hogy Putyin gyakorlatilag egy tömeges tesztterületté változtatja az országát, hiszen a vakcinát nem tesztelték emberek tömegén laboratóriumi körülmények közt. 

A mai kereskedésben

 • a Dow Jones 1%-os (282 pont) pluszban van,
 • az S&P 500 0,47%-os (15 pont) pluszt mutat,
 • míg a Nasdaq 100 enyhe, 0,03%-os mínuszt mutat (5,5 pont).
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mérsékelt emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 61 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,4 százalékos emelkedés után 10 920 forinton zárt, a Richter 0,6 százalékkal került feljebb és 7 075 forinton zárta a keddi kereskedést. A Mol 0,8 százalékos esés után 1 795 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 385 forinton zártak. Az Akko Invest kedden 2,3 százalékkal került lejjebb, a CIG Pannónia 4,3 százalékos emelkedéssel zárt.

Nagyot emelkedett az európai légitársaságok árfolyama

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek kedden, a DAX 1,8 százalékos erősödése mellett a CAC40 2,2 százalékkal került feljebb. A részvénypiacok hangulatát részben a gazdasági kilábalással kapcsolatos pozitív várakozások támogatták, a befektetők mindemellett kedvezően fogadták a júliusi, erős kínai autó-értékesítési adatot is. Az autóipari részvények mellett az utazási cégek papírjai és a légitársaságok részvényei is jól teljesítettek ma, a British Airways anyavállalata, az IAG árfolyama 7,4 százalékkal került feljebb, míg az easyJet 6,4 százalékkal került feljebb.

Alaposan elbántak a nemesfémekkel, zuhan az arany és az ezüst ára

Régen látott mértékben esett ma a nemesfémek ára, amiben elsősorban technikai hatások játszanak szerepet, az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a nemesfémek ára, az arany új történelmi csúcsra emelkedett.

Tovább a cikkhez

A Tesla felébresztette az alvó óriásokat

Egyre inkább kiéleződik a fogyasztókért folyó verseny az elektromos autók piacán, ami abból is látszik, hogy a Tesla piaci részesedése Németország elektromos autó piacán a júliusig tartó időszakban a tavalyi 18,4 százalékról 8,7 százalékra esett vissza idén.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a Dow, történelmi csúcsa közelében jár az S&P500

Erősödéssel indult a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, az amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos hírek mellett a piaci szereplők a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos beszámolókra figyeltek, miután Vlagyimir Putyin elnök kedden bejelentette a koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését. A Dow 1 százalékkal került feljebb a keddi piacnyitás után, míg az S&P500 0,5 százalékos emelkedés után a február végi, történelmi csúcsa közelében jár.

Erősödéssel indulhat a keddi kereskedés Amerikában

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, az S&P500 a februári, történelmi csúcsa közelében nyithat. A befektetők jól fogadták, hogy Donald Trump egyik elnöki rendeletével a hétvégén részlegesen visszaállította a gazdasági válság miatt megnövelt munkanélküli segély fizetését, a piaci szereplők emellett az amerikai fiskális csomag körüli hírekre és a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatos beszámolókra figyeltek. A határidős Dow 1,2 százalékos emelkedést vetít előre a mai piacnyitásra, a határidős S&P500 0,6 százalékos erősödést vetített előre a keddi piacnyitásra.

Emelkednek a régiós részvényindexek, felfelé kapaszkodik a BUX

A koronavírus-járványt követő gazdasági kilábalással kapcsolatos várakozások javították a részvénypiacok hangulatát kedden, a piaci szereplők emellett jól fogadták a júliusi, erős kínai autó-értékesítési adatot is. Az európai autóipari részvények mellett az utazási cégek papírjai is jól teljesítettek, a DAX 2,7 százalékos erősödése mellett a CAC40 2,7 százalékkal került ma feljebb.

A régiós részvényindexek is emelkednek, a bécsi börze 2,6 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 1,9 százalékkal került feljebb, míg a lengyel részvényindex 1,6 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde eközben felfelé kapaszkodik, a BUX 4,6 milliárd forintos forgalom és 113 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,1 százalékos erősödése mellett a Richter 0,9 százalékkal került feljebb. A Mol 0,1 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb.

Ralizik a német tőzsde, felpattantak az európai indexek

Felpattantak kedden az irányadó európai részvényindexek, a járványt követő gazdasági kilábalással kapcsolatos remények mellett a hangulatot az erős kínai autó-értékesítési adat is támogatta, az európai autóipari részvények különösen jól teljesítenek ma. A CAC40 2,5 százalékos emelkedése mellett a DAX 2,4 százalékkal került ma feljebb.

Tovább emelkedik Európa, tépik az autóipari papírokat

A keddi piacnyitástól távolodva tovább emelkedtek az európai tőzsdék, a részvénypiacok hangulatát a gazdasági kilábalással kapcsolatos pozitív várakozások támogatták, a befektetők mindemellett kedvezően fogadták a júliusi, erős kínai autó-értékesítési adatot is. A kontinens börzéi felpattantak ma délelőtt, a DAX 1,9 százalékos emelkedése mellett a CAC40 1,9 százalékkal került feljebb, míg az európai autóipari részvények különösen jól teljesítenek ma délelőtt.

Felpattant a DAX, erősödéssel indul a keddi kereskedés Európában

Erősödéssel vágtak neki a keddi kereskedésnek az irányadó európai részvényindexek, a DAX 1 százalékos emelkedése mellett a CAC40 0,8 százalékkal került feljebb ma reggel, Európa más részein is erősödtek a tőzsdék a keddi piacnyitás után, a milánói börze 1,1 százalékos emelkedése mellett a spanyol IBEX 1 százalékkal került feljebb.

Emelkedéssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 161 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. Az OTP 0,6 százalékos emelkedése mellett a Mol 0,8 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,3 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom 1,3 százalékkal került lejjebb a keddi piacnyitás után.  

Jönnek a Nikola-féle elektromos szemétszállító autók

A Nikola hétfőn bejelentette, hogy a 2,5 ezer darab elektromos szemétszállító gépjárműre kapott megrendelést a hulladékgazdálkodási óriás Republic Servicestől. A befektetők kedvezően fogadták a hírt, a részvényárfolyam ötödével ugrott meg hétfőn.

Tovább a cikkhez

1000 százalék emelkedés 2 nap alatt a tőzsdén

Őrizetbe vették Jimmy Lai hongkongi médiatulajdonost a Hongkongban idén júniusban bevezetett nemzetbiztonsági törvény által bűncselekménynek minősített "külföldiekkel való összejátszás" gyanúja miatt.A helyiek tiltakozásul elkezdték venni Lai cégének, a Next Digitalnak a részvényeit, amelyeknek árfolyama 2 nap alatt több mint 1000 százalékot emelkedett.

Tovább a cikkhez

Megszenvedi a Raiffeisen is a koronavírust, de nincs dráma a banknál

A 143 millió eurós elemzői konszenzust felülmúló, 192 millió eurós adózott eredményről számolt be ma reggel közzétett második negyedéves gyorsjelentésében a Raiffeisen Bank International. A koronavírus ellenére az osztrák bankcsoport több korábbi pénzügyi célkitűzését is megerősítette, idén azonban csak 5% körüli tőkearányos megtérülésre számít. A magyar leánybanknál az első negyedéves 10 millió eurós veszteséget most egy 32 millió eurós nyereség követte.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

 • Vegyesen zárták a hétfői kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a vállalati hírek mellett az amerikai elnök által a hétvégén aláírt elnöki rendeleteket emésztették: Donald Trump egyik elnöki rendeletével részlegesen visszaállította a gazdasági válság miatt megnövelt munkanélküli segély fizetését, miután az amerikai elnök a gazdasági helyzet kezelésére négy elnöki rendeletet írt alá szombaton. A zárás végül felemás lett, azonban az S&P500 a februári, történelmi csúcsa közelében zárta a hétfői kereskedést. A Dow végül 358 pontos plusz mellett 1,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,4 százalékos eséssel zárt.
 • Az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett kedden, a hangulatot ezúttal az USA és Kína közötti feszültséggel kapcsolatos aggodalmak sem voltak képesek visszavetni. A Nikkei 1,8 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 2,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,4 százalékot erősödött. A dél-koreai Kospi 1,4 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex stagnál.
 • Kedden a KSH a júliusi inflációs statisztikáját teszi közzé. Az Egyesült Királyságból a júniusi munkanélküliségi adat érkezik, Németországból az augusztusi ZEW-indexet publikálják.
 • Feljebb került az olaj ára ma reggel, a szeptemberi leszállítású WTI jegyzése 0,7 százalékos emelkedést követően 42,28 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,7 százalékos esést követően 2012,61 dolláron jár.
 • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 344,45 forintot kell fizetni, míg egy dollár 293,11 forintba kerül.

Kedden teszi közzé gyorsjelentését a Raiffeisen Bank.  

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Wolfgang Von Brauchitsch/Bloomberg via Getty Images

jpmorgan shutter
orbanvarga
koronavírus orvos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
businessmen